Craiova: Şcoala Gimnazială Specială ”Sfântul Mina”, la ceas aniversar

Craiova: Şcoala Gimnazială Specială ”Sfântul Mina”, la ceas aniversar

3.246
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(5 voturi, media: 4,80)

Şcoala Gimnazială Specială Sfântul Mina din Craiova sărbătoreşte astăzi, 11 noiembrie 2014, 63 de ani de activitate, ani ce simbolizează o amplă experienţă  dovadă stând numeroasele proiecte în care şcoala s-a implicat de-a lungul acestor ani şi rezultatele deosebite pe care le-a avut.

Căminul Şcoală numărul 8 a fost înfiinţat în anul 1951, sub denumirea de Casa de Copii Infirmi “7 Noiembrie”.  În decursul celor 63 de ani, şcoala a cunoscut numeroase schimbări, denumirea actuală a Şcolii Gimnaziale Speciale Sf. Mina datând din anul 1996, la adresa: strada George Enescu, nr. 7, Craiova.

În prezent, unitatea şcolară Şcoala Gimnazială Specială Sf. Mina are aproximativ 170 de copii cu deficienţe grave, severe şi profunde, care prezintă diverse disfuncţionalităţi la nivelul comportamentelor fundamentale ale dezvoltării motorii, cognitive, de autonomie personală şi socială, copii proveniţi atât din mediul urban, cât şi din mediul rural. Personalul şcolii este format din 65 de cadre didactice, 19 personal nedidactic şi 22 didactic-auxiliar, persoane ce îşi dedică atenţia dezvoltării acestor copii.

Elevii şcolii se pot mândri cu rezultatele deosebite pe care le-au avut la diversele activităţi extraşcolare, la numeroasele concursuri tematice (sportive, artistice), dar şi la competiţiile iniţiate pentru copiii cu dizabilităţi.

11 noiembrie este şi data în care Sfântul Mare Mucenic Mina este prăznuit în calendarul creştin ortodox, Sfânt al cărui nume este purtat şi de Şcoala Gimnazială Specială Sfântul Mina – Craiova, sub protecţia căruia se află.

Articol de Monica Tucă



2 COMENTARII

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     24-07-2009
    Mesaje
    9

    65+19+22=106 angajati pentru 170 de copii….
    Interesant

  2. #2
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    3139

    Saracii copiii astia..

    V.M.P.T.I.I.I.2015!!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.