Craiova: Oamenii străzii primesc adăpost la Centrul ”Sfântul Vasile”

Craiova: Oamenii străzii primesc adăpost la Centrul ”Sfântul Vasile”

1.281
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 5,00)

Centrul social pentru persoane fără adăpost „Sfântul Vasile” din Craiova, prin Asociația Vasiliada, este pregătit să ofere sprijin persoanelor fără adăpost în prag de iarnă. Aici oamenii primesc găzduire, masă caldă, asistenţă medicală, consiliere psihologică şi spirituală, îndrumare şi sprijin concret în obţinerea unor documente personale precum cărţi de identitate şi acte de stare civilă, mediere în vederea găsirii unui loc de muncă. 

Potrivit reprezentanților centrului, grupul-ţintă îl reprezintă persoanele locuiesc în stradă de o perioadă mare de timp. ”În general, sunt persoane evacuate în urma retrocedărilor, care şi-au pierdut locuinţele în urma datoriilor acumulate la instituţii financiare de stat sau private, bătrâni alungaţi de proprii copii, mame şi copii abuzaţi, precum şi tineri ieşiţi din sistemul instituţionalizat de stat”, spune coordonatorul Centrului „Sfântul Vasile”, diacon Sorin Pârvănescu.

Din februarie 2011, de când a fost deschis, Centrul social ”Sfântul Vasile”, peste 300 de persoane au beneficiat de serviciile adăpostului. Centrul are o capacitate de 52 de persoane, care pot fi găzduite pentru cel mult 12 luni.

Sursă foto: basilica.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.