Studenţii, în mini-vacanță pentru alegerile prezidențiale

Studenţii, în mini-vacanță pentru alegerile prezidențiale

548
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Studenţii se vor bucura de o scurtă vacanţă la sfârşitul acestei săptămâni. Ei vor avea două zile libere vineri, 14 noiembrie 2014, şi luni, 17 noiembrie 2014, în baza unei hotărâri aprobate de Guvern, marţi, 11 noiembrie 2014. Proiectul de hotărâre guvernamentală prevede suspendarea cursurilor din instituţiile de învăţământ superior pentru aceste două zile.

Această măsură a fost luată pentru ca studenţii doritori să poată vota în localitatea de domiciliu,  în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. Însă, studenţii care vor alege să rămână în Craiova, vor putea vota la orice secţie, pe listele suplimentare, potrivit legii.

În sedinţa de guvern, premierului Victor Ponta a declarat: „Astăzi, adoptăm hotărârea de guvern propusă de Ministerul Educaţiei, un lucru care se mai folosea, de altfel, la cam toate alegerile, şi generale, şi locale. Ziua de luni pentru studenţi este liberă, cei care vor să rămân în centrul universitar rămân, dar cei care vor să meargă acasă să poată să voteze. Şi vineri, şi luni, în aşa fel încât, dacă merg acasă, votează acasă, dacă rămân aici, în centrele universitare, să ne organizam bine şi să nu fie niciun fel de coadă sau aglomeraţie.”

Cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale va avea loc duminica, 16 noiembrie 2014.

Sursa: stirileprotv.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.