Telefon de urgenţă pentru cazurile sociale

Telefon de urgenţă pentru cazurile sociale

1.301
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Cunoasteţi un copil bătut sau neglijat de părinţi, aţi aflat despre un bătrân într-o situaţie dificilă? Puteţi apela cu încredere Telefonul pentru semnalarea cazurilor de urgenţă. Specialiştii de la Protecţia Copilului au rezolvat cu ajutorul lui sute de cazuri despre care nimeni nu ar fi aflat.

Fie că au vrut să anunţe diferite nereguli grave din familiile vecinilor sau cunostinţelor, fie că s-au informat despre unele măsuri de protecţie socială, peste 400 de olteni au sunat în 2011 la Telefonul de urgenţă. Un angajat al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului răspunde în permanenţă la telefon. Încearcă să afle cât mai multe detalii despre cazurile semnalate şi pornesc o anchetă.

În urma apelurilor înregistrate anul trecut la Telefonul de urgenţă, 10 copii, dintre care patru fraţi, au ajuns în grija statului.Chiar dacă unul dintre cazurile semnalate nu se confirmă în prima fază, reprezentanţii Direcţiei îl vor monitoriza câteva luni, să se asigure că adultul sau copilul nu este într-o situaţie dificila. Numerele de telefon la care puteţi semnala un caz social de urgenţă sunt:0 800 800 564 0249/412 552.

 

Mihai Craioveanu

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.