Mărturia unui craiovean din diaspora

Mărturia unui craiovean din diaspora

546
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(8 voturi, media: 4,50)

Un craiovean aflat în Anglia a ales ieri, 16 noiembrie 2014, zi decisivă pentru viitorul României, să îşi exercite votul, dreptul său fundamental ca cetăţean român, la secţia de votare din Portsmouth tocmai pentru a evita aglomeraţia şi agitaţia din Londra.

Deşi distanţa la care se afla această secţie era cu 30 de kilometri mai mare, craioveanul a mers aici cu speranţa că lucrurile se vor derula altfel, că va reuşi să voteze fără a fi nevoit să aştepte cu orele aşa cum se întâmpla în Londra.

Însă situaţia nu s-a dovedit a fi una favorabilă nici în acest caz. Aşezat la rând, după spusele lui destul de târziu, la ora 14:45,  dar cu şanse reale să voteze în timpul rămas, craioveanul s-a pregătit cu multă răbdare după ce a văzut că în spatele lui în 10 minute coada creştea semnificativ şi se întinde pe cel puţin 20 de metri.  Timp de 3 ore, oamenii au înaintat încet dar sigur, timp în care au început să socializeze între ei, să schimbe păreri, unii dintre ei chiar să scandeze la adresa candidatului PSD, Victor Ponta, dar şi la adresa Guvernului României pentru slaba organizare a acestui tur al alegerilor prezidenţiale, însă totul într-o manieră civilizată.

După aceste 3 ore de aşteptare, ora 18:00, tensiunea începea să apară. Când omul a ajuns acolo unde a crezut că este capătul cozii şi-a dat seama că mai avea de parcurs cel puţin încă atât, şansele sale de a vota începând să scadă şi sentimentul de dezamăgire să apară când auzea în jurul lui români care spuneau că stătuseră 5 ore de la ora 7:00 de dimineaţă în faţa secţiei de votare din Wembley, după care realizaseră că acolo nu mai aveau nicio şansă şi veniseră la Portsmouth. La coada se aflau şi aici aproximativ 800 de oameni.

Lozincile împotriva lui Victor Ponta începeau să fie din ce în ce mai frecvente, moment în care au început să îşi facă apariţia şi poliţiştii în două autoturisme şi o dubă, însă fără să fie nevoie să intervină ci doar pentru a asigura buna organizare în faţa secţiei de votare, românii noştrii fiind foarte disciplinaţi: „Oamenii, cu foarte mici excepţii, destul de civilizaţi. Nu făceau gălăgie, nu lăsau gunoaie, nu mi-a fost ruşine că sunt între ei. 95% tineri.”, spune craioveanul nostru aflat la distanţă de casă.

La ora 20:00, el şi-a dat seama că şansele să poată vota încep să fie aproape inexistente când în faţa lui cada se îngroşa atât de mult încât se transforma în puhoi. Toţi începeau să îşi dea seama de acest lucru, toată lumea apucându-se să caute rezultatele parţiale pe internet, rezultate care îl anunţau încă de la acea oră câştigător pe Klaus Iohannis.

Tensiunea era din ce în ce mai prezentă, mulţi dintre românii de aici începând să îşi piardă răbdare, unii chiar să renunţe şi să plece, alţii să strige: „Eu votez cu Ponta! Acum ma lasati să intru să votez?”.

Ora 20:56 s-a dovedit punctul critic al acestei zile pentru acest om când între el şi poliţiştii de la intrare mai erau doar 3 rânduri, politiştii care transmiteau mulţimii după feţele lor serioase că nu au de gând să facă concesii. După încă 5 minute, cineva face semn din spatele poliţiştilor că totul s-a terminat pentru ca mai apoi să închidă uşile.

Asta a fost tot, aşa s-a încheiat cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale la Portsmouth. Peste 200 de oameni cel puţin nu au reuşit să voteze şi au rămas afară îngheţaţi, frustraţi şi dezamăgiţi fără a primi nicio explicaţie, fără a li se prezenta nicio scuză.

În situaţia acestui craiovean, s-au aflat numeroşi românii aflaţi peste tot în colţurile lumii.

Sursa foto: Lucian Mindruta



3 COMENTARII

  1. #1
    Junior
    Data de inscriere
     04-02-2007
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    83

    cata suparare și dezamăgire. Am văzut cum a explodat economia României de când a castigat PSD alegerile cu75%din voturi. Așadar îmi cer scuze ca am părăsit România Pt a putea sa muncesc undeva unde sa fiu și plătit. Îmi cer scuze ca nu mai am încredere în clasa politică dor pentru ca au subjugat tara cu un milion de taxe. Îmi cer scuze ca nu am rămas în România pentru a casticastiga un salariu doar pentru a îmi plăti propriul guvernul sa ma jefuiască. Cine poate garanta ca va fi mai bine sau mai rău? Am plecat din România pentruca statului nu îi pasă de noi. Deci… A cui este vina? A mea sau a lor?

  2. #2
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    2084

    Bataie de joc

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  3. #3
    Junior
    Data de inscriere
     08-07-2008
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    62

    Acum pot sa vina linistiti in tara, pentru ca va curge numai lapte si miere. Cel mai probabil in curand vor scapa si de nenorocitul si comunistul ala de Ponta, care i-a lasat sa voteze doar pe 378 de mii dintre ei, iar Romania va deveni a doua Germanie in Europa sub inteleapta carmuire a PDL-ului si a lui Basescu, reveniti la putere.

    Vai de steaua noastra… multi nici nu au idee ce-i asteapta. O sa ne ia dracul pe toti. Cu exceptia alora din strainatate, care bineinteles isi vor vedea de ale lor pe unde sunt.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.