Dolj: Portul Calafat va fi extins

Dolj: Portul Calafat va fi extins

5.013
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial „Transport” 2007 – 2013 si Compania Nationala Administratia Porturilor Dunarii Fluviale Giurgiu au semnat la începutul lunii un contract de finantare pentru un proiect de extindere a infrastructurii si sistematizarea dispozitivului feroviar al portului Calafat de 22,6 milioane lei.

Faza I a proiectului presupune extinderea infrastructurii portului Calafat, cuprinzând lucrările hidrotehnice, după cum urmează: modernizarea danei 4 și extinderea acesteia cu 30 m și construcția unei noi dane, respectiv dana 5, în lungime de 130 m, precum și instalațiile electrice, de alimentare cu apă și canalizare aferente”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor, prezentat de Mediafax.

Proiectul are un buget total de 22,6 milioane lei, din care 11,2 milioane lei constituie finanțare nerambursabilă acordată de Comisia Europeana, restul sumei fiind asigurată de la bugetul de stat. Lucrările vor dura până în septembrie 2015.

Sursa: wall-street.ro

Sursa foto: actualitateacalafeteana.blogspot.com



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.