Mii de rechizite donate de craioveni vor ajunge la 2.500 de copii...

Mii de rechizite donate de craioveni vor ajunge la 2.500 de copii săraci

2.479
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Campania ,,Colecta de rechizite”,  desfășurată de World Vision Romania – Biroul Zonal Dolj, în luna octombrie și în primele două săptămâni din noiembrie, a ajuns la final. 8.270 de rechizite – caiete, blocuri de desen, creioane, penare, pixuri, carioci, ghiozdane, acuarele și pensule – vor ajunge în perioada imediat următoare la cei 2.469 de copii – preșcolari și școlari, din proiectele pe care fundația le desfășoară în comunitățile defavorizate din județul Dolj. Urne colectate

De cele mai multe ori, pentru copiii de la sat materialele educaționale și rechizitele sunt prea puține sau lipsesc cu desăvârșire, acești copii confruntându-se cu lipsuri acute cum ar fi: lipsa unei alimentații sănătoase, a unei vestimentații adecvate vârstei sau anotimpului, a încălțămintei.

,,Tatăl muncește cu ziua sau atunci când găsește de lucru merge la oras și muncește în construcții. Din banii caștigați întâi luăm alimente, iar acum că începe iarna copiilor le trebuie haine și încălțăminte. Rareori mai rămân bani și pentru altceva. Uneori copiii scriu la mai multe materii pe același caiet”, mărturisește Maria, mama Petrutei, clasa a IV-a.

Prin distribuirea celor 8.270 de rechizite World Vision România – Biroul Zonal Dolj dorește să ofere copiilor de la sat încrederea necesară pentru a  merge la școală și a învăța cât mai bine. Colectare Teatrul Colibiri

 “Rezultatul campaniei a fost îmbucurător pentru noi, s-a observat încă o dată mobilizarea craiovenilor și solidaritatea lor față de copiii defavorizați din mediul rural doljean. Campania a răsunat și datorită celor 18 parteneri, instituții publice dar și companii private care ne-au fost constant alături în misiunea noastră de a oferi un viitor mai bun copiilor. Dorim să le mulțumim atât lor cât și mass mediei locale pentru sprijinul acordat,” a spus Cristina Vienescu, specialist marketing și fundraising World Vision Romania – Biroul Zonal Dolj.

Inițiativele precum ,,Colecta de rechizite” sunt derulate de World Vision România prin birourile sale zonale cu scopul de a oferi copiilor șanse de dezvoltare și educare. Ele fac parte din proiecte complexe centrate pe bunăstarea copilului în care sunt incluși copiii alături de familiile și comunitățile din care fac parte.

 

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    3294

    frumos gest

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.