Craiova: Începe construcţia fabricii ETI

Craiova: Începe construcţia fabricii ETI

1.864
10
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,00)

Reprezentanţii firmei ETI, una dintre cele mai mari companii din industria alimentară din Turcia, au pus astăzi piatra de temelie a primei unităţi de producţie din România. Fabrica ce începe să fie construită, de astăzi, la Craiova, este prima unitate de producţie din străinătate.

Unitatea se va întinde pe o suprafaţă de 75.800 de metri pătraţi, dintre care aproximativ 18.500 de metri pătraţi reprezintă fabrica propriu-zisă. Aceasta va fi a opta unitate de producţie a ETI şi va produce 11.000 de tone de produse în primul an, număr ce va  creaşte treptat în următorii ani. IMG_0227

Nu există restricții de vârstă la angajări  

Construcţia fabricii ETI va fi finalizată în luna septembrie 2015, în urma unei investiţii de  40 de milioane de euro şi va deveni operaţională în luna octombrie a anului 2015, urmând să producă biscuiţi săraţi şi dulci, precum şi prăjituri. În fabrică vor fi create 300 de locuri de muncă. La angajări nu vor exista restricţii de vârstă, prioritari fiind cei care au experienţă în domeniul panificaţiei, aici făcându-se referire la foştii angajaţi ai fabricii Pan Group, susţin reprezentanţii ETI.

La eveniment au fost prezenţi peste 300 de oameni, ceremonia de începere a lucrărilor la fabrica ETI din Craiova desfăşurându-se în prezenţa preşedintelui ETI, Firuzhan Kanatli, a preşedintelui Consiliului Executiv ETI, Hakan Polatoğlu, a ambasadorului Republicii Turcia la Bucureşti, Osman Koray Ertaş, a primarului municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa. ETI European Food Industries S.A. - edit

Prima fabrică construită în afara Turciei, la Craiova

Referindu-se la decizia de a investi şi de a deschide o fabrica în România, mai exact în Craiova, preşedintele ETI, Firuzhan Kanatli, a declarat: „Ne-am orientat investiţia către România datorită condiţiilor bune de piaţă, avantajelor poziţionării în regiune, a logisticii şi stabilităţii economice a ţării. Totodată, deoarece oraşul Craiova se află situat chiar în centrul regiunii în care vom face distribuţia, vom optimiza distanţele din punct de vedere logistic şi vom putea ajunge mai repede la consumatori, astfel încât produsele noastre să se menţină proaspete şi savuroase. România este prima noastră investiţie în afara Turciei şi de aceea reprezintă un loc special pentru noi. Intenţia noastră este de a deveni un brand regional şi global. Odată cu investiţia în România, am făcut un pas important către îndeplinirea acestui obiectiv”.

Olguța Vasilescu: ”Este cea mai importantă zi din mandatul meu” IMG_0228

Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a afirmat deschis că: „Pentru mine este cea mai importantă zi, de până acum, din mandatul meu de primar al oraşului pentru că este prima investiţie mare pe care am reuşit să o atrag la Craiova. (…) ETI este prima firmă de biscuiţi care a intrat pe piaţa românească. Totul a durat un an pentru ca o astfel de investiţie să fie atrasă”.

Parcul Industrial, un proiect de succes al CJ Dolj

 

Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, a subliniat faptul că proiectul dezvoltat pe platforma de afaceri a Consiliului Județean este unul de amploare, atât prin valoarea investită, cât şi prin numărul locurilor de muncă nou apărute. IMG_0235

 Parcul Industrial este un proiect de succes al Consiliului Județean Dolj, un proiect care a reușit să genereze peste 1.000 de locuri de muncă. La Craiova, unde a funcționat o platformă industrială care altădată avea mai mult de 100.000 de angajaţi, iar acum mai numără doar câteva mii, crearea de noi locuri de muncă reprezintă o veste extraordinară. Dezvoltarea acestei unități de producție se petrece chiar într-o perioadă în care o fabrică din Craiova cu tradiție în domeniul panificației și-a închis porțile, astfel că noii investitori găsesc aici personal calificat, iar foști angajați pot să lucreze din nou în acest sector. Iată că, astăzi, prin această investiție a companiei turce ETI, investiție mare, de peste 30 de milioane de euro, care este realizată în Parcul Industrial, mediul economic local primește un important impuls”, a declarat șeful administrației doljene.  

Prezentă la eveniment în calitate de prezentator al ceremoniei, Alessandra Stoicescu, pe jumătate olteancă, din partea tatălui, a măturisit că se bucură că în Craiova lucrurile încep să se schimbe şi să apară noi investiţii favorabile pentru viitorul oraşului nostru.



10 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     30-10-2008
    Mesaje
    486

    Baaaai… dai dracu de turcaleți, a venit Alessandra Stoicescu la Craiova. Asta e chiar un imbold.

  2. #2
    Newcomer
    Data de inscriere
     29-04-2013
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    44

    Ce rau ii sta primaritei cu sticla de apa in fata!!!!! Dupa fata cred ca nici ei nu i comvine…da` na ce sa mai zica….

  3. #3
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    3191

    Ma uit eu la mine.. de cand am inceput sa beau.. parca as bea din ce in ce mai mult..

    V.M.P.T.I.I.I.2015!!
  4. #4
    Member
    Data de inscriere
     14-03-2010
    Mesaje
    159

    Cum or sa functioneze sistemuld e angajari ? Stie cnv mai multe detalii ? Cand or sa inceapa sa se depuna cv-urile si unde… s.a.m.d

    Krypton #Beat
  5. #5
    Junior
    Data de inscriere
     07-03-2011
    Mesaje
    69

    o sa apara pe siteuri de angajari din ianuarie

    Tel: 0763024868Yahoo: geanny_hip_gunit@yahoo.com
  6. #6
    Rocker
    Data de inscriere
     10-05-2010
    Locatie
     St. Mesmin
    Mesaje
    1262

    In loc de avioane… biscuiti! Asa ceva…

    "Nu A®nA£elegi un lucru pe deplin decA¢t dacAƒ poA£i sAƒ i-l explici bunicii." <Albert Einstein>
  7. #7
    Senior Member
    Data de inscriere
     11-03-2013
    Mesaje
    544
    Citat Mesaj initiat de Imhotep
    In loc de avioane… biscuiti! Asa ceva…

    interesele superioare au dictat ca o tara mica si prapadita ca romania sa nu aiba industrie militara. ma mir cum mai rezista cugir si sadu.

  8. #8
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    2120

    Cat mai multe locuri de munca cu atat mai bine

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  9. #9
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    3284

    daca apar locuri de munca,e bine.
    aia de ce apare peste tot?

  10. #10
    Senior Member
    Data de inscriere
     26-09-2006
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    637

    cel mai important moment din cariera ei… pai zicea ceva de 20 de mii de locuri si cel mai important e cu 300 de locuri de munca? mai e mult pana departe coana olga!

    __________________________________________

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.