Premieră: Festival Național de Teatru Studențesc ”Yote Fest!”, Craiova 2014.

Premieră: Festival Național de Teatru Studențesc ”Yote Fest!”, Craiova 2014.

1.039
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Casa de Cultură a Studenților Craiova organizează în perioada 27 noiembrie 2014 – 01 decembrie 2014 prima ediție a Festivalului Național de Teatru Studențesc ”Yote Fest!” Craiova 2014. Festivalul are două obiective majore: educația alternativă prin artă în rândul studenților din România și consolidarea relațiilor dintre mediul studențesc și comunitatea locală. De asemenea acest festival își propune să descopere și să promoveze potențialele valori în domeniul artei teatrale.

La prima ediție a Festivalului Național de Teatru Studențesc ”Yote Fest!” Craiova 2014 participă trupe de teatru studențesc de la Casele de Cultură ale Studenților din Craiova și Sibiu.

Cu această ocazia CCS Craiova va inaugura și o nouă sală de spectacole, modernizată în această toamnă cu fonduri de la Ministerul Tineretului și Sportului. Noua sală are o capacitate de 100 de locuri și dispune de dotarile necesare pentru a găzdui evenimente culturale de calitate.

”Studenții reprezintă o componentă importantă a comunității noastre și din acest motiv ne dorim să îi implicăm activ și în viața culturală a Craiovei. Festivalului Național de Teatru Studențesc ”Yote Fest!” s-a născut, spun eu, ca o necesitate, deoarece teatrul de amatori din Craiova a cunoscut, în ultimii  ani, o dezvoltare extraordinară. Aceasta este prima ediție, o ediție pilot, dar ne dorim ca acest festival să continue și să crească de la an la an. Este un festival plin de energie, un festival tânăr care demonstrează că tinerii din Craiova iubesc cultura de calitate și își doresc să trăiască într-o Capitală Culturală Eurropeană”, a declarat actrița Mirela Găman, directorul  festivalului.

”Prin acest festival ne propunem să punem Craiova pe harta teatrului studențesc. La CCS Craiova încearcăm prin tot ce facem să cream condiții optime în care tinerii din Craiova să se dezvolte din punct de vedere artitic și cultural. Odată cu acest festival inaugurăm și o nouă sală de spectacole de 100 de locuri. Această sală  este una multifuncțională care poate găzdui atât piese de teatru cât și alte evenimente culturale.”, a declarat Silviu-Ionuț Dumitrache, director CCS Craiova.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.