O craioveancă face carieră în pictură, peste meleaguri

O craioveancă face carieră în pictură, peste meleaguri

4.621
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(5 voturi, media: 5,00)

Pasiunea pentru pictură și-a descoperit-o încă de mică, cuprinzând-o ca o mantie și devenind astăzi însăși motorul existenței ei. Magdalena Florică are 43 de ani și este o persoană norocoasă. În fiecare dimineață, se trezește să facă ceea ce îi place: să picteze. Asta face și din asta trăiește, motiv pentru care merită să fie lăudată. În aceste timpuri grele, în care mulți renunță la pasiuni și aleg jobul stresant, dar care le oferă o stabilitate financiară, ea a reușit să aleagă cu inima. Nicio lună nu seamănă cu cealaltă: una îi aduce mai mulți bani și mai multe expoziții, alta mai puține. Însă, nu ăsta este cel mai important lucru pentru Magdalena, care a învățaț să se bucure de fiecare moment. Este sinceră cu ea însăși și dăruită complet acestei pasiuni. 

10819055_320204901514907_79840511_n

O bună parte din viață și-a petrecut-o în Craiova, unde a și început formarea ei ca viitor artist. Doi ani îi petrece studiind alături de profesorul Ștefan Brădiceanu, care o învață ABC-ul de la desen la pictură. În 1991 pleacă în Italia, unde își continuă studiile avându-l aproape pe maestrul Paolo Fabbro.

De-a lungul timpului, Magdalena a participat la diferite expoziții personale și colective, primind mai multe premii, ultimul – anul acesta, în septembrie, la Montecarlo – fiind „La palma d’oro per l’arte”.

 

Vede frumusețea și într-un bob de nisip

 

Sensibilă, altruistă, perseverentă și foarte răbdătoare, așa cum se descrie chiar ea, Magdalena respectă și iubește cu sinceritate lucrurile și oamenii care o-nconjoară.  Ea vede o frumusețe ce atinge perfecțiunea chiar și într-un bob de nisip și tocmai acest lucru este cel care-i animă și-i însuflețește fiecare tablou. În plus, din fiecare pictură reiese o dragoste nesfărșită pentru natură, pentru vitalitatea și armonia ei. 10732546_308225676046163_1330338833_o

În spatele caracterului gingaș și deschis al Magdalenei, se află o femei pozitivă și fermă, clădită în urma anilor întregi de muncă și dedicare. Munca artistei se observă cu ușurință din desăvârșirea cu care se îmbină liniile, din echilibrul în care coabitează culorile, dar și din acea bucățică de suflet găsită în orice pictură.

Pasiunile artistei nu se opresc, însă, aici. ,,Îmi place să stau în natură,îmi place muzica clasică și nu numai. Creez și în bucătarie mâncăruri bune și invitante pentru ochi”. Deși este plecată de ani buni în Italia, Magdalena reușește să transmită cu ușurință un aer familiar și firesc.

 

,,Am ce am dăruit

 

Când ți-ai descoperit pasiunea pentru pictură?

Magdalena Florică: Pasiunea pentru pictură mi-am descoperit-o încă de la o vârstă fragedă. La șapte ani am pictat cu tempera un pom cu rădăcini pe geamul unei măsuțe pe care o aveam acasă. Nu știu cum de mama mea a permis asta… 10755056_320205148181549_1683052595_n

Ce stil de pictură abordezi?

Magdalena: Pictura mea, inițial, era figurativă. Pe parcurs, am întâlnit pictura abstractă a unui artist foarte talentat, Alfio Zarbano. Privind operele lui, mi-au transmis mari emoții, așa că am început să creez și să admir un stil de pictură pe care înainte nu-l vedeam și nu-l înțelegeam. Este vorba despre o pictură fără împiedicări, care permite transcenderea regulilor.

 

Care este împlinirea cea mai mare pe care ți-o aduce această pasiune?

Magdalena: Complimentele care vin din partea persoanelor ce-mi văd picturile îmi umplu inima de bucurie și satisfacție, chiar dacă acea perioadă se dovedește a nu fi una tocmai productivă financiar, adică nu reușesc să vând foarte multe picturi. În plus, sunt mulțumită de faptul că am tot timpul o trasabilitate a lucrărilor mele.

Ai un pictor pe care îl apreciezi în mod deosebit?

 Magdalena: Giovanni Boldini (1842-1931) grațioasele figuri feminine, transparente. Iubesc mulți pictori din trecut.

Povestește-ne o întâmplare din cariera ta de artist pe care crezi că n-ai s-o uiți niciodată. 10482287_306320909569973_7975930822795759507_n

 Magdalena: Un moment pe care n-o să-l uit niciodată s-a întămplat la prima mea expoziție. Primul meu tablou s-a vândut, atunci, unei doamne care, cum a ajuns în fața tabloului, mi-a zis: ,,Tabloul ăsta este al meu, nu are importanță cât costă”.

 

,,Pentru un artist important este să creadă mult în ceea ce face

 

Crezi că un artist are mai multe șanse în Italia decât în România?

 Magdalena: Pentru un artist, important este să creadă mult în ceea ce face și să persevereze mereu. Da, cred că în anumite țări poți avea mai multe posibilități. Italia este țara în care s-a născut istoria artei. Oricum, România a avut și are artiști buni și recunoscuți în întreaga lume.

 Cum este privit un român în Italia?

Magdalena: Diferit. În funcție de ce fel de persoană este. O persoană bună și pozitivă reflectă pozitivitate și este apreciată.

Ai o pictură care are o însemnătate aparte pentru tine? Dacă da, din ce motive?

Magdalena: Da, este o operă, „Scorcio di villa Dolfin”. Am văzut locul și am rămas fascinată de imensa frumusețe. ALFIO ZARBANO

Poți trăi din această pasiune?

Magdalena: Da, pot trăi din această pasiune. Tablourile mele sunt evaluate de la 1.500 la 3.000 de euro. În plus, mă ocup de diferite publicații în ziare, reviste, Catalogul ”ArteCollezzionismo de Francesco Chetta 2014”.

Cum ai descrie, în trei cuvinte, pictura?

Magdalena: Libertate, frumusețe și expresivitate.

Adina Bechet și Nicoleta Vărzaru

Fotografii din arhiva personală



2 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     29-11-2008
    Mesaje
    101

    frumoase picturi, pacat ca nu am 1500 de euroi sa iau tabloul cu martanul ala frumos !

  2. #2
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     29-01-2006
    Mesaje
    876

    cum frate 43 de ani ?!
    mai mult de 30 de ani poti jura ca nu are
    ps. sunt super picturile

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.