Percheziții DNA, la Primăria Craiova

Percheziții DNA, la Primăria Craiova

2.935
25
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Procurorii DNA au descins, în această dimineață, la Primăria Craiova, într-un dosar care vizează fondurile europene. Din primele informații, se pare că sunt vizați mai mulți funcționari din cadrul instuituției, care au lucrat la proiectul ”Water Park”. În total, au fost vizate șase locații din Craiova, între care sedii de firmă, domicilii și o instituție publică. Sursele judiciare au precizat, pentru Mediafax, că în anchetă nu este implicat şi primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu. Se pare că perchezițiile făcute în sediul Primăriei l-au vizat pe funcţionarul Florescu Viorel și pe angajații din cadrul Serviciului Financiar-Contabil.

Proiectul ”Water Park” a fost obținut pe mandatul fostului primar Antonie Solomon. Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat pe 6 februarie 2013, de primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, şi reprezentanţii liderului de asociere S.C. DELTA ACM 93 S.R.L (lucrările sunt efectuate de asocierea de firme S.C. DELTA ACM 93 S.R.L. – S.C. POLYSTART IMPEX S.R.L. – S.C. UTI GRUP S.A., prin liderul de asociere S.C. DELTA ACM 93 S.R.L.). (Detalii despre desfășurarea lucrărilor AICI)

presa DNA primarie

Potrivit unor surse, actualul edil al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, ar fi declarat că nu are nicio implicare în acest dosar și nu este vizată de ancheta procurorilor. Olguța Vasilescu este în prezent la Bruxelles, unde, mâine, va avea loc lansarea candidaturii orașului Craiova pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană.

Lucrarea ”Water Park” este executată de o asociere de trei firme, Delta ACM, Polystart şi UTI, care au câştigat licitaţia lansată de Primăria Craiova. Valoarea totală a proiectului este de 86.066.199,35 lei, din care 41.192.584,21 lei cofinanţare de la bugetul local, 30.320.010,23 lei este contribuţia Uniunii Europene şi 14.553.604,91 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional. Perioada de implementare a proiectului este de 37 de luni, începând cu 10 septembrie 2011.

DNA a transmis și un comunicat de presă:

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, ce ar fi fost comise în perioada 2013 – 2014. dna primarie 1

În cursul zilei de 27 noiembrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 6 locații situate în mun. Craiova, din care una este o instituție publică, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Update, ora 20:00 Comunicat POLYSTART
Azi, 27 noiembrie 2014, Sediul Polystart Impex a fost obiectul unei verificări din partea Direcţiei Naţionale Anticorupţie cu privire la  proiectul Water Park Craiova, executat de asocierea de firme Delta ACM, Polystart şi UTI.
Precizam ca nu a fost  adusa nici o acuzatie oficiala firmei noastre  si nici unuia dintre angajatii sau reprezentantii sai legali. In consecinta, informatiile aparute in presa, nu se confirma.
Am fost transparenți cu autoritățile și le-am oferit acces la toate documentele pentru a le sprijini în investigație. In aşteptarea finalizării anchetei şi cu scopul de a proteja investigația și actul de justiție, la acest moment, nu va putem oferi mai multe informaţii.
Compania Polystart are 20 de ani de experienţă pe piaţă şi sute de proiecte implementate cu succes la nivel naţional si international, cu un numar mare de angajati si cu o puternica implicare in viata comunitatii, respectand întotdeauna standardele etice si profesionale.

Update, ora 17:15: După percheziţiile de la Primăria Capitalei, edilul oraşului Olguţa Vasilescu a scris un mesaj pe care l-a postat pe Facebook: “Primăria Craiova dă curs tuturor solicitărilor procurorilor DNA care cercetează orice speţă, iar cei vinovaţi trebuie să plătească”.

Update, ora 13.45: Prejudiciul creat în acest dosar ar fi de peste două milioane de lei.

Din informațiile DNA, există suspiciunea că, în schimbul acceptului de avizare la plată a cheltuielilor fictive, solicitate la decontare, precum şi în baza înţelegerilor anterioare, dirigintele de şantier, Romanescu Cezar-Răzvan, a impus directorului executiv al SC Polystart Impex SRL, Luis Guilherme Gomes de Almeida, încă de la momentul demarării lucrărilor de execuţie, acordarea unui „comision” în cuantum de 1% din valoarea fiecărei situaţii lunare de plată.

Astfel, din dispoziţia numitului Luis Guilherme Gomes de Almeida, a fost scoasă suma de 20.000 de lei din casieria SC POLYSTART IMPEX SRL care a fost remisă în data de 18.09.2013, ora 15.30, lui Romanescu Cezar-Răzvan, pentru ca acesta să avizeze cheltuilile fictive cuprinse în situaţia de plată aferentă lunii iulie 2013.

În aceeaşi zi, ar fi fost remisă suma de 1.500 lei şi lui Romanescu Marius Florin, tatăl numitului Romanescu Cezar-Răzvan şi angajat al SC PROJECT THC SRL, cu atribuţii efective pe linia verificării în teren a conformităţii lucrărilor efectuate şi solicitate la decontare, în schimbul sprijinului acordat de acesta în solicitarea la plată a unor cheltuieli fictive.

De o manieră similară s-a procedat şi în cazul lucrărilor efectuate în cursul lunilor octombrie şi noiembrie 2013, numitul Luis Guilherme Gomes de Almeida efectuând demersuri pentru mascarea modalităţii de remitere a comisionului solicitat de Romanescu Cezar-Răzvan.

Surse: Percheziţiile domiciliare ar fi avut loc la următoarele șase adrese:

–      punct de lucru al SC POLYSTART IMPEX SRL – situat în situat în clădirea „Malmo” din mun. Craiova, bd. Ştirbei Vodă, nr. 30, jud. Dolj

–       cele 3 spaţii de lucru folosite de angajaţii SC POLYSTART IMPEX SRL, UTI GRUP SA şi SC DELTA ANTREPRIZĂ CONSTRUCŢII ŞI MONTAJ 93 SRL amplasate în şantierul Waterpark situat în Parcul Tineretului din mun. Craiova, jud. Dolj

–       Primăria mun. Craiova, respectiv birourile folosite de funcţionarul Florescu Viorel (et. 1, nr. 110) şi de cei din cadrul serviciului financiar-contabil, situate în mun. Craiova, str. A.I.Cuza, nr. 1, jud. Dolj

–       sediul SC PROJECT-THC SRL, situat în mun. Craiova, str. Vasile Conta, nr. 6, jud. Dolj

–       sediu secundar/punct de lucru al SC MICROCLIMA SRL situat în mun. Craiova, str. 13 Septembrie, nr. 5, jud. Dolj

–       imobilul unde locuieşte numitul Luis Guilherme Gomes de Almeida –situat în mun. Craiova, str. A.I.Cuza, nr. 46, bl. 10A, sc. 1, et. 2, ap. 5, jud. Dolj.

Update, ora 12:30: Vizat de anchetă ar fi Luis Guilherme Gomes de Almeida, director executiv al SC Polystart Impex SRL, firma care construiește proiectul Water Park. Acesta ar fi plătit comisioane pentru a putea deconta lucrări fictive din fondurile europene.

 Video TVR CRAIOVA

 



25 COMENTARII

  1. #21
    Member
    Data de inscriere
     10-08-2007
    Mesaje
    235

    Oare Olguta sa nu fie amestecata ??? Mira-m-as , o fi corect scris ???

  2. #22
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    2130

    Olguta o sa vada ea ce i se pregateste de sarbatori un loc cald

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  3. #23
    Senior Member
    Data de inscriere
     26-09-2006
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    636
    Citat Mesaj initiat de alexandra1967
    Olguta o sa vada ea ce i se pregateste de sarbatori un loc cald

    Doamne ajuta! ghita părăsi si el corabia. s-a spart buboiul!
    ce se intampla zilele astea in politica parca e prea frumos ca sa fie adevarat!

    __________________________________________
  4. #24
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    3207

    Deocamndata nu are nicio legatura cu Olga actiunea DNA’ului

    V.M.P.T.I.I.I.2015!!
  5. #25
    Member
    Data de inscriere
     27-04-2014
    Mesaje
    176

    si pe arhitectul PRIMARIE DOMNUL STEFARTA SA IL CAUTATI PUTIN ,,,SIA FACUT VILA MARA IN CARTIERUL FACAI PE TERENUL ARMATEI,,A MAI INCHIS SI JUMATATE DI DALTA LOCALA.OARE CUM SE POATE ASTA???????????????????AST SI NOI UN RASPUNS DACA NE BAGA CINEVA IN SEAMA.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.