Salonul Internaţional de Caricatură soseşte la Muzeul Olteniei

Salonul Internaţional de Caricatură soseşte la Muzeul Olteniei

885
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Muzeul de Artă Craiova şi Muzeul Olteniei, împreună cu Asociaţia Caricaturiştilor Profesionişti din România, găzduiesc mâine, 3 decembrie 2014, ora 12.00, vernisajul Salonului Internaţional de Caricatură „Nicolae Petrescu-Găină”, în Sala „Ştefan Ciuceanu” a Muzeului Olteniei, str. Madona Dudu nr. 14.
Vernisajul se află la cea de-a VII-a ediţie a Salonului, în cadrul căruia vor fi prezentate cele mai bune 120 de lucrări ale artiştilor români şi străini. Lucrările au fost selectate de un juriu de specialitate, juriu care va acordat şi cele şapte premii pentru cei mai buni artişti. Premiile ce vor fi înmânate, începând cu Marele Premiu „Nicolae Petrescu-Găină” şi apoi Premiul „Francisc Şirato”, Premiul Silvan Ionescu”, Premiul „Benedict Gănescu”, Premiul „Nicolae Drăgulescu-Drag”, Premiul „Eugen Taru” şi Premiul „Dumitru Negrea – Gan”, poartă numele marilor maeştri ai caricaturii româneşti, în semn de omagiu pentru contribuţia acestora la dezvoltarea şi promovarea caricaturii româneşti.

Juriul este alcătuit din personalităţi recunoscute în domeniu, avându-l în frunte pe cel mai cunoscut caricaturist român pe plan mondial, Ştefan Popa Popa’S.

În afara concursului vor mai expune în cadrul salonului Ştefan Popa Popa’S şi Gabriel Bratu.

Lucrările ce vor fi prezentate în acest an la Craiova, vor putea fi admirate pe parcursul anului viitor şi la Muzeul Judeţean Olt şi la Muzeul de Artă Calafat.

Evenimentul se desfăşoară cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj.



1 COMENTARIU

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     25-06-2012
    Mesaje
    10

    Bine ca dati voi stirea, ca pe site sau pe FB la Muzeul Olteniei bate vantu’…

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.