Festivalul Național de Teatru Studențesc ”Yote Fest!” Craiova a ajuns la final

Festivalul Național de Teatru Studențesc ”Yote Fest!” Craiova a ajuns la final

1.148
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Prima ediție a Festivalului Național de Teatru Studențesc ”Yote Fest!” Craiova ce s-a desfăşurat în perioada, 27 noiembrie 2014 – 01 decembrie 2014, la Casa de Cultură a Studenților, a ajuns la final.

CCS Craiova a organizat acest festival având ca principal obiectiv dezvoltarea teatrului de amatori în Craiova. Astfel, atât studenţii cât şi tinerii craioveni au putut intra în contact cu atmosfera unui festival naţional de teatru destinat mediului studenţesc.

La Festivalul Național de Teatru Studențesc ”Yote Fest!” Craiova 2014 au participat trupe de teatru studențesc de la Casele de Cultură ale Studenților din Craiova și Sibiu.

Pe parcursul celor patru zile de festival au fost puse în scena cinci piese de teatru. Trupa MICROBIS a CCS Sibiu a venit cu spectacolele „Damnatul” şi „Interviu cu ego”, trupa THEATRON a CCS Craiova a prezentat spectacolele „Ultimul Godot” şi „Maestrul”, în timp ce trupa FACEACT a CCS Craoiva a pus în scenă „Romeo şi Julieta”.  Din programul festivalului a făcut parte şi un spectacol de Stand-up Comedy susţinut de Ada si Geo.

 

Actrița Mirela Găman, directorul  festivalului, a declarat că prima ediţiei a acestui festival a fost un real succes şi că vor mai fi organizate, cu siguranţă, şi alte ediţii ale festivalului: ”Sunt de părere că prima ediţie a Festivalului Național de Teatru Studențesc ”Yote Fest!” a fost un succes. Pentru noi a fost foarte important să creăm la Craiova un festival de teatru amator destinat studenţilor. A fost un prim pas şi o experienţă extraordinară iar acest lucru ne obligă să continuăm acest festival, iar de la an la an „Yote Fest!” să se dezvolte. Să creştem într-un an cât alţii în şapte!”

De asemnea, directorul CCS Craiova, Silviu-Ionuț Dumitrache, a afirmat că doreşte să încurajeze studenţii să participe la astfel de evenimente şi să le creeze, în permanenţă, oportunităţi de dezvoltare:  „Ne bucurăm că am reuşit să organizăm la Craiova acest festival. Principalul obiectiv al instituţiei noastre este să creăm pentru studenti oportunităti de dezvoltare din toate punctele de vedere”.

 Cu această ocazia, CCS Craiova a inaugurat și o nouă sală de spectacole, modernizată în această toamnă cu fonduri de la Ministerul Tineretului și Sportului

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.