“Daruri de sărbători” pe scena Operei Române din Craiova

“Daruri de sărbători” pe scena Operei Române din Craiova

808
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Ansamblul Folcloric “Maria Tănase” invită publicul craiovean vineri, 12 decembrie 2014, de la ora 18:00, la spectacolul „Daruri de sărbători”, ce va avea loc pe scena Operei Române din Craiova.

Spectacolul „Daruri de sărbători” este ultimul mare spectacol din acest an al Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” , aşa cum ne-a declarat managerul Ansamblului, Oana Bică, şi se doreşte a fi un cadou inedit pentru publicul iubitor de folclor şi tradiţii: „Acest spectacol se vrea a fi un cadou pentru spectatorii, şi de ce nu, pentru telespectatorii noştri. (..) Nume mari din lumea folclorului vor urca pe scena Operei Române din Craiova, printre care: Niculina Stoican, Mariana Ionescu Căpitănescu, Constantin Enceanu, Petrică Mîţu Stoian, Marius Măgureanu, Lavinia Bîrsoghe, Liliana Popa, Manuela Motocu, Aneta Şişu, Cristian Bănăţeanu, Ciri Mayer, Liviu Dică, Izabela Tomiţă, acompaniaţi de orchestra şi  dansatorii Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”. Invitatul special al acestui spectacol, dacă tot l-am numit „Daruri de sărbători”, va fi îndrăgita artistă, Mirabela Dauer”.

Coregraful spectacolului, Ionel Garoafă, spune că dansatorii Ansamblului „Maria Tănase” se află deja în sala de spectacol, unde repetă cele cinci dansuri ce vor fi prezentate în cadrul evenimentului de vineri: „Pentru acest spectacol, secţia de dans a pregătit cinci dansuri coregrafice, două din zona Olteniei şi trei montaje din repertoriul internaţional.”

În completarea declaraţiei coregrafului, Ionel Garoafă, Oana Bică a adăugat: „Dansurile internaţionale aduse pe scena Operei Române reprezintă şi ele un demers pentru ca oraşul Craiova să devină Capitală Culturală Europeană, pentru că aşa cum ştiţi Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” este un puzzle important în  promovarea imaginii oraşului nostru”.IMG_267999119044155

Conducerea muzicală a evenimentului va fi asigurată de Nicu Creţu, sub bagheta căruia colinde şi cântece de voie bună vor răsuna în sală pe toată durata evenimentului.

„Repertoriul nostru este un repertoriu internaţional. Noi realizăm muzică şi dansuri din toate zonele ţării. Spectacolul „Daruri de sărbători” va conţine două părţi: în prima parte, vor fi interpretate colinde de la „Deschide uşa creştine”, până la colindele din zona Izvernei a cunoscutului interpret, Petrică Mîţu Stoian, pentru ca în a două parte a spectacolului, să aducem în scenă cântece de voie bună şi bună dispoziţie spectatorilor şi telespectatorilor, iar seara se va încheia cu un recital extraordinar de muzică uşoară al solistei, Mirabela Dauer ”, ne-a mărturisit dirijorul Ansamblului, Nicu Creţu.

Spectacolul va fi prezentat de Alina Şerban.

Biletele au fost puse deja în vânzare şi se găsesc la Agenţia Operei Române, iar preţul unui bilet întreg este de 30 lei. Pentru elevi, studenţi şi pensionari preţul unui bilet este de 20 lei.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.