“Otello” revine pe scena Operei Române din Craiova

“Otello” revine pe scena Operei Române din Craiova

691
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

După succesul extraordinar reputat de premiera din stagiunea trecută, opera “Otello” revine pe scena Operei Române Craiova în regia artistică a lui Rareș Zaharia, astăzi, 11 decembrie, începând cu orele 19:00.

Otello este opera în patru acte scrisă de Giuseppe Verdi pe un libret italian de Arrigo Boito. Având la bază piesa omonimă a lui William Shakespeare, penultima dintre lucrările lui Verdi a avut premiera pe 5 februarie 1887 la Teatrul Scalla din Milano.

Opera “Otello” își are acțiunea la sfârșitul anilor 1400 într-un orășel de pe coasta insulei Cipru și evocă drama iubirii dintre maurul Otello și frumoasa Desdemona. Încercarea perfidă a lui Iago de a-i despărți pe cei doi și de a-l îndepărta de la conducere pe Otello, guvernatorul Ciprului, pentru a-i lua locul, se sfârșește într-o tragedie ce a dus la crearea uneia dintre cele mai frumoase și renumite opere, o adevărată capodoperă a compozitorului Giuseppe Verdi.

Pe scenă îşi vor da concursul Orchestra și Corul Operei Române Craiova, iar conducerea muzicală a piesei va fi încredințată maestrului Gheorghe Stanciu, lucrarea căpătând viață prin următoarea distribuție: Otello – Efe Kislali (Turcia), Jago – Ștefan Ignat (București), Cassio – Florin Ormenișan, Roderigo – Bogdan Olaru, Desdemona – Renata Vari, Emilia – Antoaneta Bucur (București), Lodovico – Sorin Drăniceanu, Montano – Dragoș Drăniceanu, Un sol – Adrian Grădinaru.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.