Craiova: Jale la semafoare. Faza ”Să avem răbdare”

Craiova: Jale la semafoare. Faza ”Să avem răbdare”

2.901
30
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(5 voturi, media: 3,40)

De mai bine de o săptămână, circulația pe relația Calea Severinului – Bulevardul Nicolae Titulescu – Calea Bucureşti se face în sistem semaforizat corelat. Racordarea s-a făcut în zilele de 9 și 10 decembrie a.c. pe parcurs lucrându-se la partea de reglaje. Deocamdată, traficul nu pare să se fi fluidizat, ba, din contră, circulația se desfășoară cu greu, creându-se cozi mari la semafoare, nervi și nemulțumire în rândul conducătorilor auto. Municipalitatea admite că există imperfecțiuni și cere răbdare din partea craiovenilor, până când sistemul va deveni complet funcțional, deci eficient.

 

TRAFIC CRAIOVA 4

”Să se revină la giratorii”

 

Sistemul inteligent de semaforizare e greu de înțeles. Chiar și pentru viceprimarul Mihai Genoiu, care a afirmat joi, la ședința Consiliului Local Municipal, că și lui i-a fost greu să-l priceapă. Secundul primarului a încercat să răspundă, astfel, solicitării consilierului Teodor Sas, care a cerut să se revină la giratorii, până la finalizarea lucrărilor la linia de tramvai, pentru că erau mai eficiente. ”Circulația este foarte aglomerată, mai ales la orele de vârf. Se stă foarte mult la semafoare”, a argumentat alesul local Teodor Sas.

 

Sistemul nu funcționează bine. Nu e ”undă verde” TRAFIC CRAIOVA 1

 

În replică, vicele Genoiu i-a explicat că este nevoie de răbdare. În plus, a mai spus Genoiu, proiectul de semaforizare pune probleme fiindcă la data la care a fost semnat contractul, cel pentru pasajul subteran nu a fost corelat de așa manieră încât să fie viabil. ”E un sistem greu de înțeles. Și mie mi-a luat timp să-l înțeleg. Sistemul nu funcționează bine în prezent. Este un sistem inteligent, dar nu cu ”undă verde”, așa cum s-a dat de înțeles prin presă. La ora actuală sunt câteva probleme în zona pasajului subteran, unde, la intrare, exista deja un semafor, care trebuie corelat cu cele de la ieșire, la Universitate”, a explicat Mihai Genoiu. El a adăugat că de vină pentru blocaje sunt și parcările neregulamentare pe bretelele de circulație.

 

Vineri se trag conluziile TRAFIC CRAIOVA 3

 

Potrivit acestuia, echipele responsabile cu proiectul de semaforizare sunt pe teren și fac reglajele necesare. Chiar vineri, reprezentanții municipalității și cei ai Poliției Rutiere se vor întâlni pentru a trage primele concluzii privind funcționalitatea proiectului.

Totodată, viceprimarul Craiovei a subliniat că desființarea semafoarelor ar însemna sancțiuni pentru oraș, acestea fiind parte a proiectului “Modernizarea infrastructurii de transport în comun pentru fluidizarea traficului forţei de muncă între cele două platforme industriale ale Polului de creştere Craiova”, proiect finantat prin P.O.R, Axa Prioritară 1.

Pe de altă parte, Genoiu a precizat că balizele giratoriilor au termen de predare 31 decembrie 2014 și nu mai pot fi folosite.

TRAFIC CRAIOVA 2

 

Ce spun șoferii

 

Teoria și practica din teren se pupă și nu prea. Șoferii știu una și bună: în momentul de față semafoarele încurcă circulația, iar unele pur și simplu nu își au rostul. Pe arterele secundare care se intersectează cu bulevardele semaforizate se creează cozi interminabile, chiar și pe câțiva kilometri.

 



30 COMENTARII

  1. #21
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    2255
    Citat Mesaj initiat de FREAKTUNING
    Daca lumea nu ar trece pe rosu ar fi mai bine, dar e greu la noi sa nu fortezi semaforul

    (Foto) Craiova: Tamponare la Universitate

    Citeste mai mult: http://www.craiovaforum.ro/stiri/altele/foto-craiova-tamponare-la-universitate.html

    Asa este civilizatie la noi peste 1000 ani

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  2. #22
    شيخ‎
    Data de inscriere
     05-02-2006
    Locatie
     Alaturi...
    Mesaje
    2319

    Cati dintre voi aveti permis si cati sunteti capabili sa conduceti corect si civilizat?
    Problema nu e ca semafoarele nu sunt inca reglate ci ca nu stim cum sa ne comportam in trafic.
    Era mai bine cu giratorii? Nu a fost zi in care sa nu se incurce intersectiile pentru ca mai mult de jumatate din soferii din Craiova sunt de-a dreptul handicapati si nu stiu sa circule intr-un sens giratoriu.
    O sa va obisnuiti voi si cu semafoarele si o sa vedeti ca o sa fie ok. Normal ca in primele zile nu se circula bine daca sunt o groaza de idioti care ori trec pe rosu ca nu vad semafoarele, ori adorm cand se face verde.
    In mod normal intersectiile cu giratorii sunt mai eficiente, dar cand soferii au IQ subunitar e mai usor de inteles ca la verde treci si la rosu stai.
    Ca sa fluidizam traficul ar trebui sa invatam si noi sa conducem mai ordonat, sa nu mai mergem intre benzi, sa nu mai parcam ca la tara pe ulita si tot asa…

    "The best part of falling is getting back up again." -David BelleIRONAE, ironii, s.f. VorbAƒ, frazAƒ, expresie, afirmaE›ie care conE›ine o uE™oarAƒ batjocurAƒ la adresa cuiva sau a ceva, folosind de obicei semnificaE›ii opuse sensului lor obiE™nuit; zeflemea, persiflare.
  3. #23
    0-day Member
    Data de inscriere
     19-12-2014
    Mesaje
    0

    in occident au unde verzi in orase mai mari si mai vechi, iar burtosii astia nu-s in stare de atatia ani. exportam it-isti dar avem semafoare reglate de dorei.

    am prins toate semafoarele, sunt „reglate pe invers”. o maimuta le-ar fi reglat mai bine. demisia Genoiule!

  4. #24
    Junior
    Data de inscriere
     17-03-2011
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    76

    era mult mai bine cu sensurile giratorii din punctul meu de vedere…cand vin sau ma duc la facultate….MOR!

    I consider myself a bit nuts, the others consider me just nuts without "a bit". Discovering how nuts I really am is up to you!
  5. #25
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    3289

    Si normal ca era mai bine cu sensurile giratorii. Vezi Italia/Anglia cate sensuri giratorii are..

    V.M.P.T.I.I.I.2015!!
  6. #26
    0-day Member
    Data de inscriere
     19-12-2014
    Mesaje
    1

    pe marile bulevarde trebuie unde verzi, nu giratorii.

  7. #27
    Member
    Data de inscriere
     29-11-2008
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    129
    Citat Mesaj initiat de koss_x_treeme
    Si normal ca era mai bine cu sensurile giratorii. Vezi Italia/Anglia cate sensuri giratorii are..

    Da au giratorii cu semafoare in ele ! Doamne stiti ce sa faca olga giratoare la fiecare intersectie… dupa ne trezim mama ce bine era cu semafoare …. noi romani nu suntem multumiti niciodata ,,,,Ca sa fie unda verde trebuie putin timp sa le programeze perfect …dar cum am spus mai sus la traficul care si mai ales la distanta la care sunt ansamblate semafoarele intre ele nu vei prinde intro ora de varf nicodata mai mult de 2 semafoare si pe alea 2 cu noroc ….
    Pt ce giratorii sa vezi dobitoci care nu stiu sa se bage ? care stau ca si se uita ca ” curca-n creci”…. cum spunea cineva mai sus ROSU inseamna STOP …VERDE inseamna start .,, destul de clar pentru toti „MARI SOFERI ” ai craiovei si nu numai defapt ai romaniei…. Saraci multi se lauda cu permis si cand ajun sa alimenteze incep sa miroase pompa sa vada care e benzina si care e motorina )) (caz real) ..
    … Wtf…. oricum pentru multi nicio o autostrada nar fi perfecta )

  8. #28
    Senior Member
    Data de inscriere
     08-10-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    937

    Asa se intampla cand astea care ar trebui sa stie sa regleze semafoarele plagiaza

    Incearca sa treci apa ca Titanicul,nu ca gasca.
  9. #29
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    3388

    frate zici ca noi am inventat semaforul

  10. #30
    Senior Member
    Data de inscriere
     08-10-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    940
    Citat Mesaj initiat de niculicitavi
    frate zici ca noi am inventat semaforul

    Sunt programe care simuleare semafoarele si traficul dintr-un oras. Ii dai un flux de masini, ii dai parametrii specifici fiecarui semafor si voila ai un simulator.
    Dar, fiindca si deoarece avem numai imbecili care fac proiecte pentru binele nostru, lor nu le-a trecut prin cap sa faca si ei ceea ce am zis mai sus sau macar sa faca babeste, ca tot e ceva.

    Incearca sa treci apa ca Titanicul,nu ca gasca.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.