Spiritul Crăciunului pătrunde şi în casele copiilor mai puţini norocoşi

Spiritul Crăciunului pătrunde şi în casele copiilor mai puţini norocoşi

2.145
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Pentru 130 de copii din familii care se confruntă cu lipsuri acute, Crăciunul de anul acesta nu mai înseamnă frig şi resemnare. Acest lucru se datorează copiilor voluntari de la Cluburile de iniţiativă comunitară din comunităţile partenere World Vision care au împodobit braduţii de Crăciun de la cluburi cu dorinţele copiilor mai puţin norocoşi din satele lor.

Pentru a transforma dorinţele în realitate, ei au organizat în luna decembrie diferite evenimente caritabile: spectacole de colinde unde cei prezenţi puteau face donaţii, piese de teatru, tombole, expoziţii cu vânzare de produse realizate de ei înşişi. Din banii strânşi ei au reuşit să fie Moş Crăciun pentru fiecare copil, iar fundaţia World Vision a completat cadourile cu ghiozdane şi jucării.DSC_1777

Copiii de la Şcoala Gimnazială Breasta au organizat Festivalul de colinde ,,Bucuria Crăciunului în ochii copiilor”

Festivalul ,,Bucuria Crăciunului în ochii copiilor”, ediţia a doua, organizat de Şcoala Gimnazială Breasta a adus pe scenă peste 130 de copii din nouă comunităţi partenere World Vision: Breasta, Argetoaia, Predeşti, Sopot, Cernăteşti, Coţofenii din Dos, Braloştiţa, Bucovăţ şi Vârvorul de Jos.

Grupurile de copii, prin spectacole de colinde, scenete cu tematică creştină, dansuri moderne şi populare au transmis emoţie şi bucurie. Părinţii prezenţi la festival s-au bucurat să-şi vadă copiii în straie de sărbătoare, vestind din inima Naşterea Domnului, iar profesorii au fost cu adevaraţi mândri de elevii lor.

DSC_1712,,Festivalul a fost un adevărat cântec de bucurie prin care copiii au ajuns la inimile noastre, arătându-ne cât de talentaţi şi profunzi sunt. Astfel, am încheiat o serie lungă de evenimente dedicate copiilor din proiectele noastre, în prag de sărbătoare. A fost o lună plină de spectacole de colinde, expoziţii, serbări la care Moş Crăciun a ajuns încărcat cu cadouri. Pe toate acestea le-am reuşit cu sprijinul partenerilor, cărora le mulţumim pentru susţinere şi implicare”, a declarat Georgeta Ungureanu, coordonator al fundaţiei World Vision, proiect Educaţie.

Cei prezenţi la festival au putut pleca acasă şi cu o mică amintire, copiii de la Clubul de iniţiativă comunitară Micii salvatori – Şcoala Gimnazială Breasta, organizând o expoziţie cu vânzare de iconiţe, felicitări de Crăciun, decoraţiuni de iarnă.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.