Referatul de expertiză privind plagiatul Olguței, făcut public

Referatul de expertiză privind plagiatul Olguței, făcut public

608
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(7 voturi, media: 3,86)

Comisia de Etică a Universității din București a făcut public referatul de expertiză privind suspiciunea de plagiat și alte abateri de la normele academice în cazul lucrării de doctorat a Olguței Vasilescu, din care reiese că primarul Craiovei „a preluat identic sau aproape identic formulări din lucrări care nu îi aparțin, fără a indica, prin utilizarea ghilimelelor, faptul că nu sunt formulările sale”.

Comisia de Etică a Universităţii a cerut un referat de expertiză privind suspiciunea de plagiat în cazul tezei de doctorat a primarului Craiovei. În teza „Contribuţia lui Vilfredo Pareto la dezvoltarea sociologiei moderne“, realizată de Olguţa Vasilescu sub conducerea prof. univ. dr. Dumitru Otovescu, majoritatea textului din capitolul 3 constă în reformulări ale textului iniţial al lui Pareto de tip propoziţie cu propoziţie, fiind foarte rare sintetizări de paragrafe sau subcapitole. În plus, capitolul 7 se găseşte în totalitate pe internet, fără a se putea stabili autorul textului respectiv“, se arată în raportul comisiei.

In lucrarea de doctorat a Olguței Vasilescu apar „conținuturi problematice în ceea ce privește raportarea la normele de bună practică în autoratul științific” printre care propoziții, între ghilimele, fără informații complete privind sursa de proveniență — pot lipsi una sau mai multe din următoarele informații: autor, lucrare, pagină; propoziții ale căror formulări aparțin autoarei și care conțin descrieri ale unor evenimente istorice sau ale unor persoane la care autoarea nu a avut acces direct care nu sunt însoțite de sursele de unde au fost preluate; expuneri ale unor idei (definiții, teorii) atribuite unor autori cunoscuți, menționați în text (nu numai Vilfredo Pareto), care nu sunt însoțite de sursele de unde au fost preluate, dar la bibliografie apar lucrări despre care se poate presupune că reprezintă sursele respective; formulări preluate identic sau aproape identic de autoare din lucrări care nu îi aparțin, fără a indica, prin utilizarea ghilimelelor, faptul că nu sunt formulările sale.

„Din lucrare lipsesc unele capitole și subcapitole menite a evidenția elementele de noutate pe care autoarea își propune să le introducă prin intermediul tezei. Lipsesc din introducere: prezentarea generală a lucrării, motivația alegerii temei, obiectivele lucrării. Lipsesc concluziile. Practicile de atribuire a surselor ideilor care alcătuiesc conținutul tezei nu permit discriminarea contribuției autoarei la subiectul tratat și nici verificarea afirmațiilor pe care ea le atribuie altor surse”, se mai arată, printre altele, în acest referat.



4 COMENTARII

  1. #1
    Senior Member
    Data de inscriere
     26-09-2006
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    650

    nu esti prost destul daca nu esti si fudul. la draq i-a mai trebuit si doctorat! am si eu o nedumerire in legatura cu „doctoranzii” si politica; daca tu esti mare doctorand, ce draq cauti in politica unde se stie ca sunt toti nereusitii profesional si nu stai sa scrii draq o lucrare buna, sa ocupi un loc de mare sef pe o gramada de bani sau sa mai faci cine stie ce draq de inventie?

    __________________________________________
  2. #2
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    3312

    Mai bine tacea si inghitea.. asa s-a facut de ras..

    V.M.P.T.I.I.I.2015!!
  3. #3
    @#I
    De-al casei
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    307

    Vai, și-au sacrificat cariera științifică, doctorii Ponta și Olga, ca să intre în politică!
    Acești oameni de știință s-au sacrificat pentru popor!

    PS: A belit-o. E furt ordinar.

  4. #4
    0-day Member
    Data de inscriere
     05-07-2009
    Mesaje
    3

    trebuie sa plateasca pentu furt intellectual. normal ar fi sa-sidea demisia de onoare,daca are.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.