Situaţia cardurilor de sănătate la nivelul judeţului Dolj

Situaţia cardurilor de sănătate la nivelul judeţului Dolj

1.700
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Peste 33.000 de carduri de sănătate au fost returnate în judeţul Dolj, de lucrătorii poştali Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Dolj. În judeţul Dolj, procesul de distribuire prin servicii poştale a cardurilor de sănătate s-a încheiat în jurul datei de 15 decembrie 2014, distribuirea acestor documente electronice începând pe data de 22 septembrie 2014, tiparite fiind 459.238 de exemplare.

La nivelul întregii ţări, rata de distribuire a cardurilor preluate prin servicii poştale este de aproximativ 95%. Din datele furnizate de CN Poşta Română privind stadiul de distribuire a cardului naţional de sănătate, din data de 19 septembrie până în 6 noiembrie 2014, CN Poşta Română a predat peste 10,7 milioane de carduri de sănătate către asiguraţi. Însă, mai există aproximativ un milion de oameni care nu au primit cardurile de sănătate şi care vor putea intra în posesia lor la cabinetele medicilor de familie.

La nivelul CNAS şi a CAS Dolj se centralizează, în prezent, situaţia cardurilor înmânate cetăţenilor, a cardurilor returnate CAS Dolj conform informaţiilor electronice furnizate de Poşta Română, dar şi problemele relevante apărute cu ocazia distribuirii cardului naţional la nivelul judetului Dolj, în vederea corectării acestora.

Cardul naţional de sănătate devine obligatoriu de la 1 februarie, dar sistemul informatic se blochează

Cardul naţional de sănătate va deveni obligatoriu începând cu data de 1 februarie 2014, moment în care asiguraţii medicali vor putea fi consultaţi sau li se vor elibera reţete gratuite sau compensate doar pe baza acestui card, singurele excepţii fiind urgenţele medicale.

Situaţia cardurilor de sănătate este încă incertă, în condiţiile în care cardurile de sănătate există, marea majoritate a medicilor şi-a cumpărat dispozitivele care citesc datele inscripţionate pe carduri, iar până pe 1 februarie cardurile trebuie să devină active pentru ca medicii să poată elibera reţele gratuite sau compensate doar prin intermediul cardului de sănătate. Mare problemă este că sistemul informatic se blochează, iar medicii se află, în momentul de faţă, în imposibilitatea de a activa cardurile pacienţilor.

Cardul naţional de sănătate va deveni obligatoriu prin lege după ce toţi asiguraţii vor intra in posesia lui şi toate eventualele probleme care pot apărea în perioada de testare vor fi rezolvate.

Cardul de sănătate va putea fi inscripţionat doar de medicul de familie

Cardul de sănătate va putea fi inscripţionat doar de medicul de familie, şi va avea înscris numele, prenumele, codul de asigurat, data naşterii, termenul de valabilitate al cardului ( 5 ani), cardul fiind însoţit de o scrisoare cu rol informativ pentru asigurat. La solicitarea asiguratului, medicul mai poate inscripţiona pe cardul electonic date medicale cu privire la grupa de sânge, Rh-ul sau consimţământul pentru donarea de organe. Activarea acestui card va putea fi făcută la orice furnizor de servicii medicale, indiferent că acesta este medic de familie, spital, policlinică sau farmacie.

Operaţiunea de activare durează maxim 30 de secunde şi constă  în  înlocuirea  pin-ului de transport al cardului (000) cu un pin din patru cifre ales de asigurat, pe care acesta nu trebuie să îl divulge. Pin-ul rămane în proprietatea asiguratului, la fel ca şi cel de la cardul bancar.



3 COMENTARII

  1. #1
    stz
    Newcomer
    Data de inscriere
     12-02-2014
    Mesaje
    12

    Eu nu l-am primit…

  2. #2
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     16-07-2009
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    385

    la mine nici n a venit )))))))

  3. #3
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    2397

    Asta este organizare proasta nici eu nu l-am primit

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.