Pompierii olteni, buni de plată pentru o faptă bună

Pompierii olteni, buni de plată pentru o faptă bună

733
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Pompierii olteni ştiu că, atunci când eşti contra-cronometru pentru că arde casa cuiva, îţi asumi şi riscuri. Desigur, nimeni nu ar trebui să-şi dea foc casei atunci când drumul este patinoar sau când este zăpadă pe carosabil, dar nici autospecialele ISU nu ar trebui să plece într-o acţiune de salvare fără a avea asigurare Casco. După ce că în bugetul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” al judeţului Olt nu sunt prevăzute fonduri pentru a asigurarea autospecialelor, nici legislaţia în vigoare nu-i ajută pe pompieri.

 

„Autospecialele din dotarea instituţiei noastre nu au încheiate asigurări Casco deoarece legislaţia în vigoare nu prevede obligativitatea încheierii acestor asigurări, iar în bugetul instituţiei nu există fonduri special destinate pentru încheierea asigurărilor Casco”, se arată într-un document remis de ISU Olt.

Asigurarea de tip Casco costă între 4.000 şi 7.000 de lei anual. Astfel că pentru asigurarea celor aproximativ 16 autospeciale, ISU Olt ar trebui să plătească în jur de 64.000 de lei.

 

Pagubele acoperite de şoferul ISU

 

Faptul că pompierii olteni, atunci când merg să stingă un incendiu, ies pe strada Primăverii, o arteră cu sens unic, face cu atât mai probabil ca autospecialele să fie implicate în vreun accident cu autoturismele care vin din sensul opus. Accidentul este accident, iar agentul de poliţie care ar veni la faţa locului va constata că şoferul mergea pe contrasens, chiar dacă acesta se grăbea să ajungă pe bulevardul A.I. Cuza şi apoi în vreo localitate de lângă Slatina la vreo situaţie de urgenţă. Aceeaşi situaţie este şi în cazul în care, din cauza condiţiilor de drum-gheaţă, polei sau zăpadă-autospeciala ar derapa şi ar ieşi de pe partea carosabilă, eventual lovind ceva de pe marginea drumului.

 

Poliţistul va constata că şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile de drum. Cum să o adapteze, dacă era în acţiune de salvare de vieţi? Verdictul: pompierul este bun de plată!

 

„În cazul în care o autospecială a ISU Olt este implicată într-un eveniment rutier, daunele se acoperă prin asigurările RCA. În cazul în care se stabileşte vinovăţia în sarcina conducătorului auto al ISU Olt, la nivelul unităţii se efectuează o cercetare administrativă pentru stabilirea pagubelor materiale produse, urmând ca vinovatului să i se impute contravaloarea acestora”, se confirmă într-un document al ISU Olt.

 

Ambulanţele SMURD, singurele asigurate

 

Singurele autospeciale din parcul auto al ISU Olt care au asigurări sunt ambulanţele SMURD. Dar nici pentru acestea banii nu au venit de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă ci de la Ministerul Sănătăţii prin Direcţia de Sănătate Publică Olt.

 

„Autospecialele din parcul auto al ISU Olt care au asigurare Casco sunt ambulanţele SMURD, cele trei operaţionalizate în Slatina, Caracal şi Vişina, asigurările fiind încheiate de Direcţia de Sănătate Publică Olt. Celelalte autospeciale nu au încheiate asigurări Casco, ci numai asigurări obligatorii”, se arată în documentul ISU citat.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.