Craiova: 45 de firme au obținut finanțare nerambursabilă prin OTIMMC

Craiova: 45 de firme au obținut finanțare nerambursabilă prin OTIMMC

3.786
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

90 de firme s-au înscris, în 2014, pentru a obține finanțare nerambursabilă prin Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație Craiova (OTIMMC). Alocația financiară nerambursabilă a fost de maximum 100.000 euro/IMM, reprezentând maximum 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aprobate. 

Radu Mihai Ghinea IMM

Potrivit directorului OTIMMC, Radu Mihai Ghinea (foto), din cele 90 de firme înscrise, 45 au fost admise în cadrul acestui program. ”22 de firme au cerut să fie prinse în bugetul alocat anului 2014 și 23 în bugetul aferent anului 2015. Condițiile administrative și de eligibilitate nu au fost îndeplinite de restul de 45 de firme, acestea fiind respinse de la finanțare”, a explicat acesta.

Valoarea totală a alocației financiare nerambursabile a fost de 5.509.686 lei, fiind aferentă celor 22 de firme care au optat pentru finanțare din bugetul anului 2014.

Totodată, în cadrul programului au fost create 110 locuri de muncă.

Prin OTIMMC, sunt derulate programe pentru dezvoltarea şi modernizarea activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă; înfiinţarea şi dezvoltare de incubatoare tehnologice şi de afaceri; pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului; pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii; pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri; dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului la finanţare  – START 2014 etc.

Mai multe detalii puteți afla accesând http://www.otimmc.ro





Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.