Dolj: Mii de caziere judiciare, solicitate de doljeni în 2014

Dolj: Mii de caziere judiciare, solicitate de doljeni în 2014

1.060
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Aproximativ 49.000 de certificate de cazier judiciar au fost eliberate în 2014 de Poliţiştii Serviciului Cazier Judiciar, Statistică Şi Evidenţe Operative din cadrul IPJ Dolj. Totodată, au fost operate în fişele nominale peste 14.000 comunicări cu caracter penal sau administrativ.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj a luat măsura ca fişele de cazier judiciar să poată fi solicitate și de la sediile poliţiilor din Calafat, Filiaşi, Bechet, Segarcea şi Băileşti unde sistemul a devenit operaţional. Reamintim că, începând cu data de 19 ianuarie a.c., programul de lucru la ghişeul de eliberare a certificatului de cazier judiciar este următorul:

LUNI, MARŢI, JOI, VINERI : 08.30 – 13.00

MIERCURI: 08.30 –  13.00 şi 14.00-18.00

În municipiul Craiova, ghişeul de unde poate fi ridicat certificatul de cazier este pe strada Amaradia, nr. 93- 95.

Pentru a obţine un certificat de cazier judiciar din România, persoana fizică poate depune personal cererea-tip, cu datele complete de stare civilă şi motivată, la orice subunitate de poliție în care există ghișeu de cazier judiciar însoţită de:

  • actul de identitate (cartea de identitate, buletinul de identitate, paşaport, cartea de identitate provizorie şi certificat de înregistrare a cetăţenilor U.E., carte de rezidenţă, carte de rezidenţă permanentă, permis de şedere temporară sau permanentă, aflate în termen de valabilitate);
  • timbru fiscal în valoare de 2 lei;
  • chitanţa prin care se face dovada achitării taxei de prestare serviciu, în cuantum de 10 lei.

Persoanele domiciliate în străinătate pot solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României.

Certificatul de cazier judiciar pentru persoane fizice se poate solicita şi prin împuterniciţii acestora, conform procedurilor legale în vigoare, după cum urmează:

  • în ţară, numai pe baza unei procuri autentificate de către un notar public;
  • în străinătate, pe baza unei procuri autentificate prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României ori de către un notar, cu respectarea cerinţelor legalizării actelor oficiale străine. Pentru statele care au aderat la Convenţia de la Haga din 5 noiembrie 1961 este suficient să fie aplicată apostila.

Conţinutul procurii trebuie formulat în termeni clari, din care să rezulte persoana care a fost mandatată, scopul şi durata mandatului.

În situaţia în care cererea se depune prin împuternicit, aceasta va fi însoţită de copia actului de identitate a solicitantului, copia actului de identitate a împuternicitului şi de procura autentificată în condiţiile legii, care se va depune la locul de domiciliu sau de reşedinţă al împuternicitului (care poate fi cetăţean român sau cetăţean străin cu reşedinţa în România):

  • în original – dacă procura are ca obiect obţinerea certificatului de cazier judiciar;
  • în copie – dacă procura are un obiect generic, ce presupune şi obţinerea certificatului de cazier judiciar.

Procurile întocmite în Republica Moldova sau de ambasadele Republicii Moldova, în limba română, sunt acceptate ca valabile fără vreo altă supralegalizare.

Sursa informații: IPJ Dolj



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.