Craiova: Polițistul care a oprit o femeie să se sinucidă, felicitat de...

Craiova: Polițistul care a oprit o femeie să se sinucidă, felicitat de șefi

3.815
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 4,75)

Agentul principal de poliţie Alin Floarea de la Secția 5 Craiova a primit, azi, o Diplomă de excelenţă pentru modul în care a acţionat şi a salvat o femeie care a încercat să se sinucidă săptămâna trecută, în cartierul Craiovița Nouă.

DSC_1852

Agentul a participat la o misiune de salvare a unei femei care amenința că se sinucide, aruncându-se de pe un bloc de patru etaje. Poliţiştii craioveni au fost anunţaţi, pe 29 ianuarie 2015, la ora 16.15, cu privire la faptul că, pe blocul 200E1, se află o femeie în stare de agitaţie avansată care ameninţa că se va arunca de pe bloc. La faţa locului a fost direcţionată iniţial o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 5 Poliţie formată din agent principal de poliţie Alin Flaorea şi agentul şef adjunct Alexandru Georgescu. Ulterior, la locul indicat s-au deplasat mai multe echipaje.

Femeia, care a fost identificată ca fiind o craioveancă de 43 de ani, se manifesta zgomotos. Membrii familiei au încercat să o convingă să coboare, însă ameninţările vehemente că se va arunca de pe bloc nu au încetat.

Între timp, polițistul Alin Floarea a urcat pe acoperişul blocului alăturat și s-a aflat la aproximativ 40 de m de persoana în cauză.

DSC_1859

Timp de peste 45 minute s-a apropiat treptat, pas cu pas, până la mai puţin de 10 m de locul unde se afla femeia. Pentru a-i câştiga încrederea, poliţistul a dialogat în permanenţă cu ea. Între timp, a renunţat la haina de poliţie, deşi la acea oră temperaturile erau sub zero grade, pentru a nu o intimida şi pentru a nu-i provoca o reacţie adversă care putea avea urmări tragice, în condițiile în care era cunoscut faptul că ea suferă de afecțiuni psihice.

Într-un moment de neatenţie, poliţistul a acţionat și a reuşit imobilizarea persoana în cauză, ulterior aceasta fiind preluată de echipajul SMURD. ”Pe timpul derulării misiunii, agentul principal de poliţie Alin Floarea a dat dovadă de un profesionalim desăvârşit, tărie de caracter, spirit de iniţiativă şi de sacrificiu pentru semenii săi, fiind un exemplu pentru toţi poliţiştii. Agentul de poliţie a făcut cinste uniformei de poliţie fiind aplaudat de către toţi cetăţenii care au asistat la întreaga operaţiune, în momentul în care bolnava a fost preluată de echipajul medical”, a transmis conducerea IPJ Dolj, care l-a și felicitat și i-a înmânat diploma de excelență.

 



4 COMENTARII

  1. #1

    Data de inscriere
     02-10-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    22469

    Felicitari si la cat mai putine cazuri de acest gen

  2. #2
    Spammer
    Data de inscriere
     30-12-2005
    Locatie
     1Mai
    Mesaje
    1265

    De la prima vizionare am zis ca omul asta chiar merita sa ii fie recunoscute meritele ! Mult respect si Felicitari !

  3. #3
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    3553

    felicitari domnule.ai fost un bun samaritean.poate baneasca ar fi fost mai buna felicitarea decat aceaa hartie.ce nu a reusit familia a reusit un profesionist.

  4. #4
    Newcomer
    Data de inscriere
     23-02-2015
    Locatie
     Londra
    Mesaje
    30

    Felicitari, exemplu de urmat!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.