Începe bătălia pentru funcţia de rector a Universităţii din Craiova

Începe bătălia pentru funcţia de rector a Universităţii din Craiova

577
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Calendarul alegerilor pentru structurile şi funcţiile de conducere din cadrul Universităţii din Craiova se apropie de final, în următoarea săptămână urmând să se decidă rectorul instituţiei.

Rectorul va fi ales în perioada 20 – 27 februarie, prin vot secret de către toate cadrele didactice ale Universităţii din Craiova.Trei profesori universitari şi-au depus dosarele de candidatură pentru cea mai înaltă funcţie din instituţia craioveană. Cezar Spînu, fost decan al Facultăţii de Chimie, Nicu Panea, actualmente prorectorul instituţiei şi Dan Claudiu Dănişor, profesor universitar al Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative, şi-au prezentat obiectivele şi strategiile de dezvoltare. Un sondaj realizat în perioada 22-23 ianuarie 2012 în Universitatea din Craiova îl dă câştigător cu 41 de procente pe Cezar Spânu, în urma sa fiind Nicu Panea cu 28%.

Strategiile celor trei candidaţi vizează accederea Universităţii din Craiova la statutul de instituţie academică de cercetare avansată şi educaţie, promovarea unui sistem educaţional centrat pe student sau construirea unui mecanism de evaluare internă a calităţii programelor de studii.

„Implicare, eficienţă, excelenţă”

Fostul decan al Facultăţii de Chimie îşi prezintă strategiile sub motto-ul „Implicare, eficienţă, excelenţă”, mizând pe dezvoltarea unei echipe de conducere puternică, pe cadre didactice de calitate şi pe distribuirea eficientă a resursele financiare. Mai mult, în dosarul de candidatură, Cezar Spînu punctează şi strategia managerială. „Ca rector voi construi o echipă cu cei mai buni experţi, care să pună în aplicare planul stabilit în programul de management, iar deciziile de importanţă majoră vor fi luate după consultări cu echipa managerială, preşedintele Senatului şi comisiile senatoriale, conducerile facultăţilor/departamentelor, cu reprezentanţii sindicatelor şi ai studenţilor”. Cezar Spînu doreşte şi dezvoltarea relaţiilor cu studenţii prin implicarea directă a acestora în actul de management, dar şi antrenarea lor în activităţi de cercetare.

Sistem centrat pe student

O viziune asemănătoare are şi prorectorul, Nicu Panea. Obiectivul general al strategiei sale este promovarea unui sistem educaţional modern, centrat pe student. De asemenea, prorectorul doreşte crearea unor masterate interdisciplinare, întărirea relaţiei cercetare, predare, inovare, dar şi organizarea şi acreditarea şcolii doctorale şi post-doctorale. Le lista de obiective ale lui Nicu Panea se mai regăseşte „asigurarea unei baze materiale bogate, diversificate, moderne, capabilă să contureze o identitate distinctă UCV, printr-un program investiţional decent şi realist”. Strategia candidatului mai cuprinde şi transformarea Universităţii din Craiova într-un actor social de prim rang.

Activitate didactică la nivel înalt

Profesorului universitar Dan Claudiu Dănişor mizează, în special, pe activitatea didactică în strategia sa. Acesta consideră necesară înfiinţarea unui departament pentru sprijinirea şi evaluarea activităţii didactice, aflat în coordonarea prorectorului de resort. Comunicarea cu mediul social este un alt obiectiv trecut în dosarul de candidatură. Dan Claudiu Dănişor doreşte organizarea unui departament competitiv de relaţii publice prin care studenţii şi nu numai să fie foarte bine informaţi. Referitor la activitatea ştiinţifică, profesorul doreşte să dotarea laboratoarelor de cercetare şi a bibliotecii Universităţii. „Schimbul de informaţii între cercetătorii din Universitate trebuie facilitat. Pentru aceasta avem în vedere realizarea unui sistem de comunicare INTRANET.”

Profilele şi dosarele celor trei profesori candidaţi la funcţia de rector se pot găsi aici. Săptămâna viitoare urmează procesul de vot, următoare etapă pe calendarul alegerilor fiind numirea prorectorilor, a prodecanilor şi selectarea decanilor.





5 COMENTARII

  1. #1
    Racer
    Data de inscriere
     22-12-2007
    Locatie
     Niciodata Stabil
    Mesaje
    753

    Toti vor face la fel indiferent care ajunge

  2. #2
    Member
    Data de inscriere
     09-06-2007
    Mesaje
    187

    Ce vor face la fel? Ce ne place sa postam…

  3. #3
    Senior Member
    Data de inscriere
     28-01-2009
    Mesaje
    987

    Studentii au vreun cuvant de spus? Vreun vot ?

    Comentariu primit de mine pe rep. : mai i-a o carte de romana si invata !
  4. #4
    Member
    Data de inscriere
     26-08-2006
    Mesaje
    145

    Niste spagari infecti….

  5. #5
    Senior Member
    Data de inscriere
     28-01-2009
    Mesaje
    993

    Care vi se pare mai spagar ? Macar asa, dupa fata ?

    Comentariu primit de mine pe rep. : mai i-a o carte de romana si invata !

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.