Craiova: Licitația pentru reabilitarea pistei Aeroportului a fost reluată

Craiova: Licitația pentru reabilitarea pistei Aeroportului a fost reluată

1.492
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 5,00)

Licitația pentru reabilitarea pistei Aeroportului Craiova a fost repusă pe SEAP pentru a doua oară, după ce prima a fost contestată de unul dintre participanți și, în cele din urmă, anulată. Contractul se ridică la 24,4 milioane de euro și este extrem de important în ”peisaj” pentru că, odată cu refacerea pistei și a sistemului de balizaj, aeroportul astfel complet modernizat va putea răspunde cererii pieței privind destinațiile de zbor, iar asta chiar și în condiții meteo mai puțin bune.

AEROPORTUL-CRAIOVA

Noul contract, care prevede elaborarea proiectului tehnic, asistență tehnică din partea proiectantului și execuția de lucrări pentru reabilitarea infrastructurii de mișcare a Aeroportului Craiova, a fost scos la lictație pe 28 februarie a.c, urmând să se închidă pe 20 aprilie a.c..

Licitația a fost reluată, toată documentația este repusă pe SEAP. Sunt 40 de zile pentru depunerea ofertelor. Îmi doresc ca toate licitațiile să fie electronice pentru a înlătura orice suspiciune din partea firmelor participante. Oricum, în cazul nostru există o condițe ca ele să fie acreditate de Autoritatea aeronautică și e o mână de firme”, a declarat, pentru Craiova Forum, directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru.

 

Gata până la finele anului?

zapada_aeroport_92217500

Cât depre timpul în care trebuie executate și finalizate lucrările, ”în principiu, e posibil să se termine până la finele anului”, e de părere Dumitru, în condițiile în care problemele cu vechea licitație au decalat semnificativ timpul de implementare a proiectului. ”Cum banii sunt din finanțarea europeană, pe exercițiul financiar 2007-2013, iar termenele pentru finalizarea lucrărilor sunt stricte, în cazul în care proiectul nu se încheie la termenul prestabilit, atunci trebuie să-i dăm noi înapoi”, explică acesta.  

 

În ce constă proiectul

 

Părerea mea este că proiectul tehnic poate fi gata într-o lună, iar execuția în circa șase luni. Din punctul meu de vedere, pentru proiectant sunt importante două aspecte: extinderea pistei, pentru care se poate inspira din normativele deja existente, despre cât să fie straturile de balast, grosimile și betonul care trebuie puse pentru a face o platformă de îmbarcare-debarcare. În al doilea rând, este echipamentul de balizaj: câte balize trebuie, așezarea lor, distanța dintre ele etc.. Toate criteriile tehnice și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un aerodrom deschis zborurilor comerciale regulate în trafic internațional, indiferent despre ce aeroport vorbim, se aplică la nivel internațional, deci există o documentație exactă și despre sistemul de balizaj”, susține Mircea Dumitru.

 



5 COMENTARII

  1. #1
    Junior
    Data de inscriere
     12-01-2006
    Mesaje
    56

    felicitari domnului Dumitru ! Un om extraordinar care chiar a facut aeroportul ceea ce este astazi !

    Edited by MOD - pentru anunturi de mica publicitate exista sectinuea Mica Publicitate, pe orice alta sectiune / subsectiune / semnatura / blog a forumului aceste anunturi nu sunt permise!
  2. #2

    Data de inscriere
     02-10-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    22519

    sa fie intr-un ceas bun
    sa speram

  3. #3
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    2521

    Pai acolo sunt interese bani multi promisiuni sa se faca odata este foarte importanta pentru Craiova

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  4. #4
    0-day Member
    Data de inscriere
     25-02-2015
    Mesaje
    5
    Citat Mesaj initiat de tilutza
    felicitari domnului Dumitru ! Un om extraordinar care chiar a facut aeroportul ceea ce este astazi !

    Nu face el, el este doar un angajat al aeroportului pe post de director si ATAT. Aeroportul este in subordinea consiliului judetean.
    Ce vreau eu sa remarc, este ca, acesti zisi, ziaristi, scriu numai tampenii. Ei nu inteleg ce li se spune, sau confunda marfa cu ambalajul. De multe ori vad ca se scrie gresit, cand este vorba de aviatie, fie ca este presa scrisa sau la tv.
    Tin sa mentionez, ca nu este ceea ce se scrie in articol, si anume extinderea pistei. Incercati „dragi ziaristi” ca o platforma este una, iar pista este alta, despre extinderea platformei de imbarcare/debarcare este vorba, nu de extinderea pistei. La pista se v-a aplica un covor asfaltic, si sistem de balizaj Cat. II, pentru o mai buna aterizare in conditii dificile de vizibilitate, si anume ceata, asta este principala problema peste tot in lume, sau ninsoarea abundenta, ceea ce face vizibilitatea mai redusa, uneori spre 50m.

  5. #5
    Junior
    Data de inscriere
     23-02-2015
    Locatie
     Londra
    Mesaje
    60

    Foarte mare fluxul de pasageri in ultima perioada, o treaba excelenta pentru orasul Craiova! Felicitari!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.