Craiova: Primăria construiește terenuri de sport în Craiovița, 1 Mai, Brazdă, Sărari...

Craiova: Primăria construiește terenuri de sport în Craiovița, 1 Mai, Brazdă, Sărari și Lăpuș

3.459
13
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Primăria Craiovei identifică, în această perioadă, terenuri aparținând domeniului public care se pretează construcțiilor de terenuri de sport în cartierele din oraș. Surse din cadrul municipalității au precizat pentru Craiova Forum că, în funcție de dimensiunile spațiilor, vor fi realizate terenuri de baschet și minifotbal. Acestea vor fi gata până la începutul verii. De altfel, străzile, aleile și trotuarele din cartierul Craiovița Nouă vor fi reabilitate și vor fi create locuri de parcare.

blocuri craiovita 1

 

Primăria Craiova a identificat deja câteva terenuri unde vor fi demarate lucrările pentru construcția spațiilor de recreere în aer liber. Astfel, în cartierul Craiovița Nouă, în careul de blocuri din zona Căminului pentru persoane vârstnice ”Sf. Maria” unde există, de o parte și de alta a Aleii Ghețișoarei, două terenuri mari, vor fi construite un teren de fotbal și unul de baschet, respectiv o parcare pentru mașini (foto principală).

 

În cartierul Lăpuș, va fi construit un teren de sport în zona ultimului bloc turn de la ieșirea din oraș. În cartierul 1 Mai – la fostul Liceu Economic, în cartierul Sărari și în zona părculețului de la Pedagogic de asemenea. Planuri sunt și pentru Bariera Vâlcii, în curtea fostei grădinițe, în prezent dezafectată, de pe ”Teilor”.

 

lucrari

Construcția de terenuri – de fotbal, baschet și minibaschet – va fi realizată în funcție de dimensiunile suprafețelor. ”Unde terenurile sunt generoase, vom face atât spații de recreere pentru fotbal, cât și pentru baschet. Ne dorim ca până la începutul verii, când elevii vor intra în vacanță, toate aceste terenuri să fie gata, pentru ca aceștia să se poată bucura deja de ele în timpul liber”, spun reprezentanții Primăriei Craiova.

 

În prezent, în Craiovița Nouă se lucrează intens la reabilitarea aleilor și trotuarelor în zona cuprinsă între Bigul Nou și ”Materna”, urmând ca în scurt timp să fie demarate și lucrările la noul proiect al municipalității, în speță terenurile de sport.



13 COMENTARII

  1. #1
    Junior
    Data de inscriere
     16-11-2010
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    79

    Multi ar putea spune ca altele sunt prioritatile. O tara civilizata are nevoie si de astfel de investitii (mai bune decat spatiile de joaca de sute de mii de euro), dar sa nu neglijam infrastructura, este de baza!

    f m
  2. #2
    Newcomer
    Data de inscriere
     09-04-2013
    Mesaje
    33

    Poligonul de pe canal de ce nu il amenajeaza cumva?! Devine un focar de infectie pe zi ce trece. Daca aveti posibilitatea, CraiovaForum, informati-i despre respectivul teren.

  3. #3
    De-al casei
    Data de inscriere
     05-10-2005
    Locatie
     City Of Angels & Constant Danger
    Mesaje
    352

    Mi se pare o initiativa excelenta!
    Nu zice nimeni ca nu sunt si alte lucruri importante de facut pentru care se puteau folosii acei bani, dar trebuia sa se inceapa de undeva, iar sportul si incurajarea lui e un punct bun de plecare!

    .
  4. #4
    Oldtimer
    Data de inscriere
     23-12-2006
    Locatie
     Location Location...
    Mesaje
    1168

    o initiativa foarte buna, de care orasul are nevoie. chiar mi-ar placea sa am un de sa alerg pe undeva prin rovine de exemplu…sa nu trebuiasca sa merg pana in parc.

  5. #5
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    2612

    Super tare era nevoie de asa ceva bravo

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  6. #6
    aek
    Newcomer
    Data de inscriere
     02-07-2014
    Mesaje
    32

    super tare…sper sa le inchida dupa ce le fac ( ca pe cele din parcul din lunca), findca de aia platim…..si app au distrus terenurile de la institut ca sa faca acum altele mai mci , pe bani mai multi

  7. #7
    0-day Member
    Data de inscriere
     24-01-2011
    Mesaje
    0

    Sa speram ca o sa fie si spatii verzi in jurul lot, altfel jucatorii vor inhala praf si vor sta in soare. Multe locuri de joaca sunt facute la strada, copii inhaleaza gazele de esapament si nu s-a plantat nici macar in pom.

  8. #8
    Afacerist
    Data de inscriere
     12-07-2007
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    812

    Si uite asa, se mai „spala” niste banutzi …

    Ym:Al3xxxinho
  9. #9
    Junior
    Data de inscriere
     12-10-2010
    Mesaje
    85

    se numeste „combinatie”. mai intai anulezi autorizatiile la alte „baloane”, apoi faci tu din lipsa de terenuri sportive ca sa mai cureti niste bani. saptamanile trecute, s-a dus balonul de langa pelendava, zona tigani. sau 1 mai, nush cum ii zice… pac pac, hai sa facem un teren in 1 mai ca nu avem sa nu vina DNA-ul inaintea banilor europeni, oloago

  10. #10
    Member
    Data de inscriere
     27-01-2013
    Mesaje
    125
    Citat Mesaj initiat de radumihai89
    Poligonul de pe canal de ce nu il amenajeaza cumva?! Devine un focar de infectie pe zi ce trece. Daca aveti posibilitatea, CraiovaForum, informati-i despre respectivul teren.

    e teren privat poligunu din 1mai

    Tel:0761523692/0724925541YM:kraft.auto@yahoo.com
  11. #11
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    3727

    super

  12. #12
    Newcomer
    Data de inscriere
     31-01-2014
    Mesaje
    27

    Teoretic suna bine … dar practic mi-e teama ca nu e decat un paravan ca sa mai sifoneze niste euroi de prin buget.

  13. #13
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    7393

    Asemenea initiative sunt de laudat

    Tel : 0768 32 22 23Y!M : senso13Facebook : Sport TrainersPerpetuum Mobile

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.