Craiova: Hipodromul și Grădina Botanică trec în subordinea Primăriei

Craiova: Hipodromul și Grădina Botanică trec în subordinea Primăriei

2.457
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Consilierii locali au aprobat, astăzi, preluarea Grădinii Botanice de la Universitatea din Craiova în administrarea Primăriei Craiova, dar și diligențele pentru ca Hipodromul de la Parcul Romanescu să treacă de la Ministerul Tineretului și Sportului la municipalitate. Primele intervenții pe care autoritatea publică locală le va avea în Grădină vor fi la alei și băncuțe, urmând ca angajații RAADPFL Craiova să planteze flori.

gradina botanica lac

Că Grădina Botanică din Craiova nu e, în prezent, un obiectiv atractiv al orașului s-a tot scris și s-a spus. Important e ce se va face de către municipalitate – proapătul administrator al grădinii – pentru ca aceasta să devină un real punct de interes pentru craioveni, dar și pentru cei care ajung ca turiști în oraș. Asta a subliniat și consilierul independent Ionel Pană, care i-a cerut primarului să vină cu un proiect clar care să fie implementat în acest caz. ”Grădina Botanică este unul dintre obiectivele de care, oriunde în țară, turiștii întreabă. Și dacă tot ne-am propus să devenim o capitală culturală, atunci într-adevăr trebuie să ne reprezinte și Grădina Botanică. Trebuie să avem un proiect complex, un program pe care să-l aplicăm aici, și, astfel, Botanica să devină un obiectiv de vizitat”, a intervenit Pană.

 

Investițiile sunt certe, i-a răspusn edilul Craiovei, care a punctat pe ce și cum anume se va interveni, cu mențiunea că o parte din Botanică va rămâne în administrarea Universității din Craiova. ”Serele rămân ale Universității din Craiova, a fost dorința dumnealor expresă și mi se pare normal să fie așa, pentru că acolo se desfășoară activitatea didactică. În ceea ce privește celelalte investiții pe care le vom face în Grădina Botanică intervenim asupra aleilor și băncuțelor. Coșurile de gunoi au fost schimbate de Universitate și arată bine, la fel și stâlpii de iluminat, care sunt într-o stare bună. Pentru alei nu va trebui să facem o nouă licitație, pentru că, după cum știți, pe acordul-cadru cu firma Delta avem posibilitatea nu doar să asfaltăm, ci și să punem pe unele porțiuni și un alt tip de materiale pentru alei. De asemenea, băncuțele se fac prin licitație organizată de Primăria Craiova, prin Direcția de servicii. Împreună cu Universitatea – pentru că ar fi bine să ne ajute și ei cu studenții de la Horticultură – angajații de la RAADPFL vor intra să planteze flori”, a explicat Olguța Vasilescu.

 

hipodrom

Resuscitarea Hipodromului

 

Totodată, aleșii locali au făcut câteva observații și în privința Hipodromului, unde, au explicat aceștia, trebuie avută în vedere alocarea de sume de bani pentru desfășurarea activității CSM Craiova, respectiv pentru practicarea echitației. Potrivit primarului Craiovei, mici lucrări de reabilitare au fost făcute deja în zona grajdurilor. ”Când am lucrat la proiectul pentru reabilitarea Parcului Romanescu această zonă nu am putut s-o prindem pe fonduri europene pentru că o mare parte aparținea Ministerului Tineretului și Sportului. Între timp, am ajuns la o înțelegere cu doamna ministru. Ne trebuie această hotărâre de Consiliu local pe care să o transmitem Ministerului ca să se poată face hotărârea de Guvern să preluăm și restul terenului la municipalitate. Deja acolo cei de la CSM au început să facă niște reabilitări la grajdurile pentru cai, sunt foarte mulți copii care vin în zona respectivă. Oricum, și pentru municipalitate ar fi bine de folosit acel teren, pentru că sunt multe zone acolo care trebuiesc reabilitate și am ținut deja în urmă cu doi ani primele zile Mihai Viteazul, cu o participare de public de 10.000 de persoane în condițiile în care arăta cum arăta. Chiar cred că este o investiție necesară”, a opinat primarul Vasilescu.

 

Foto hipodrom: danielbotea.blogspot.ro

 



4 COMENTARII

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    2616

    Sper sa faca ceva bun acum

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  2. #2
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    3614

    Sper sa nu o asfalteze cu pietre cubice nasoale cum au asfaltat parculetul de la Agronomie..Sincer acum mai bune erau dalele de pe vremea lu Ceausescu decat rahaturile alea de pietre cubice.. Sa puna ciment, asfalt ori pavele..
    Daca tot au luat’o in administratie sa faca si demersuri pentru fonduri europene ca inainte ziceau ca nu au cum ca nu e a lor.. ci a Universitatii..

  3. #3
    Member
    Data de inscriere
     04-07-2011
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    118

    Sa vedem rezultatul

    Nu!
  4. #4
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    3723

    sa vedem schimbari

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.