Dolj: Amenzi și propunere de cercetare penală pentru muncă ”la negru”

Dolj: Amenzi și propunere de cercetare penală pentru muncă ”la negru”

1.755
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Inspectorii de muncă au depistat, în săptămâna 16-20 martie 2015,  22 de persoane care lucrau fără forme legale, din care două femei. Pentru utilizarea muncii fără forme legale de angajare, două societăți au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 40.000 lei, iar pentru o alta inspectorii de muncă au făcut propunere de cercetare penală pentru primirea la muncă a mai mult de 18 persoane fără contracte individuale.

 

I.T.M. Dolj a efectuat,  în perioada 16-20 martie a.c., acțiuni de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale în domeniul relațiilor de muncă la 41 de angajatori de pe raza județului Dolj, pentru care desfășurau activitate 1.989 de salariați, din care 364 femei.

 

În timpul acțiunilor de verificare inspectorii de muncă au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 43.000 de lei (din care 40.000 de lei pentru muncă la negru) iar pentru deficiențele constatate au trasat 43 de măsuri de remediere. Au fost sancţionaţi 4 angajatori din care doi pentru muncă fără forme legale.

 

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă inspectorii de muncă au efectuat 52 de acțiuni de control în urma cărora au aplicat 33 de sancțiuni contravenționale în valoare de 15.000 de lei. Totodată, pentru deficienţele constatate au fost dispuse 47 de măsuri de remediere cu termene ferme de realizare.

 

Angajatorii au comunicat către I.T.M. Dolj un eveniment soldat cu decesul unei persoane. Acesta va fi încadrat sau nu ca fiind accident de muncă după finalizarea cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     29-07-2010
    Mesaje
    49

    si cu munca la gri ce faceti ?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.