(FOTO) Craiova: Datini și obiceiuri, într-o expoziție de fotografie marca Remus Badea...

(FOTO) Craiova: Datini și obiceiuri, într-o expoziție de fotografie marca Remus Badea și Marinel Tira

995
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Circa 30 de fotografii care surprind datinile și obiceiurile de primară și de sărbătorile pascale din regiunea Olteniei vor fi expuse, în acest week-end, în ”Atelierul de fotografie R&M”, în cadrul celei de-a doua ediții a Festivalului Primăverii, care va avea loc în Centrul Multifuncțional din Craiova.

005

 

O parte dintre fotografii au fost trase pe film și surprind felul în care, an de an, oltenii păstrează tradiții vechi precum tăiatul mieilor, focurile din Joia Mare, dar și meșteșuguri. ”80 la sută dintre fotografii sunt alb-negru și au fost trase pe negativ. Cea mai veche fotografie, dintre cele care vor fi expuse, a fost făcută în anul 2007, iar restul au fost realizate din anii următori și până în prezent. La atelierul de fotografie de la Centrul expozițional vor fi expuse și fotografii aparținându-i colegului meu, lui Marinel Tira”, spune fotojurnalistul Remus Badea.

 

Fotografiile vor putea fi văzute în perioada 4-5 aprilie 2015 la FESTIVALUL PRIMĂVERII, unde vor mai avea loc expoziții cu vânzare de flori, mobilier și unelte de grădinărit. Vor mai participa meșteri populari și producători tradiționale, în total peste 40 de expozanți

010

 

 

De asemenea, la eveniment vor participa Teatrul pentru Copii și Tineret “Colibri” (sâmbătă, 4 aprilie, ora 11:00, piesa de teatru “Jocuri magice”), Opera Română Craiova (duminică, 5 aprilie, ora 11:00, “Drumu-i lung, povestea-i scurtă”), Ansamblul Folcloric “Maria Tănase”, Liceul de Arte “Marin Sorescu”, Biblioteca Județeană “Aristia și Alexandru Aman”, Muzeul de Artă, Asociația Studenților Timoceni (Valea Timocului), Asociația Studenților Basarabeni și Asociația Elenă din Craiova.

 

 

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    3766

    datinile trebuie pastrate prin orice mijloace

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.