Craiova: Mieii de Paște vor fi comercializați doar în Piața Chiriac

Craiova: Mieii de Paște vor fi comercializați doar în Piața Chiriac

623
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 3,67)

Singurul punct autorizat pentru comercializarea şi sacrificarea mieilor de Paşte din judeţul Dolj se află în Piaţa Chiriac din Craiova, fiind amenajat după toate normele în vigoare de SC Piețe și Târguri Craiova SRL, au anunțat reprezentanții societății. Vânzarea și sacrificarea mieilor a începutazi şi se va desfășura până sâmbătă, 11 aprilie 2015, inclusiv.

 

SC Piețe și Târguri Craiova SRL a obţinut de la Direcţia Sanitar Veterinară Dolj aprobarea pe perioadă determinată privind amenajarea unui punct de sacrificare a mieilor în Piaţa Chiriac din municipiu, singurul de acest fel din întreg judeţul Dolj.

 

Punctul de tăiere a mieilor din Piaţa Chiriac funcţionează pe aceleaşi principii ca şi un abator, pentru a corespunde normativelor europene. Dispune de spaţii dotate cu apă potabilă caldă şi rece, fiind dotat cu toate ustensilele necesare acestor operaţiuni, inclusiv cu asomator şi staţie de sterilizare a cuţitelor.

 

Sacrificarea se face doar de măcelari autorizaţi, care-şi desfăşoară activitatea în 8 (opt) posturi de sacrificare, iar carcasele de miel sunt verificate de medicii veterinari, care le  aplică marca de sănătate înainte de a fi înmânate cumpărătorilor. În acest punct de sacrificare pot fi tăiaţi numai miei crotaliaţi, ce trebuie să fie însoţiţi de toate  documentele sanitar-veterinare impuse de legislaţia în vigoare.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.