Craiova: Primarul vrea fabrici de trenuri rapide și buldozere cu firme din...

Craiova: Primarul vrea fabrici de trenuri rapide și buldozere cu firme din China

1.055
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,50)

Prezent alături de ambasadorul Chinei la București, Xu Feihong, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Craiovei Lia Olguța Vasilescu a afirmat, ieri, că, în cadrul discuțiilor avute cu dimplomatul chinez, i-a precizat că ”autoritățile locale ar fi interesate de o colaborare cu firme din China care ar putea construi la Craiova trenuri rapide”, dar și de ridicarea unei fabrici de buldozere, pentru care a inițiat deja un dialog cu ocazia vizitei din China de anul trecut. Asta în contextul în care la Craiova urmează să fie dezvoltat un parc industrial cu bani de la chinezi.

 

olguta ambasador china

Așa cum știți, s-a aprobat un schimb comercial între Ministerul Economiei din China și cel din România, un schimb care presupune dezvoltarea a șase parcuri industriale în România cu capital din China, iar una dintre cele șase locații este municipiul Craiova. Desigur că au fost discuții foarte aplicate, despre ce tip de investiții ar putea fi făcute în Craiova și mă refer aici la ce fabrici ar putea fi aduse, iar eu și domnul președinte al Consiliului Județean Dolj am venit cu mai multe recomandări în acest sens. Ne interesează trenurile rapide pe care știu că Guvernul României vrea să le implementeze și, atunci, nu văd de ce nu s-ar produce la Craiova. De asemenea, am discutat despre o fabrică de buldozere, pe care am vrea să o facem la Craiova și pentru care am stabilit deja un prim contact atunci când ne-am deplasat în China”, a declarat Lia Olguța Vasilescu în fața jurnaliștilor.



5 COMENTARII

  1. #1
    Junior
    Data de inscriere
     09-03-2011
    Mesaje
    89

    da.. trenuri rapide cu chinezii … ca infrastructura avem … sa faca bine sa dezvolte liniile de cale ferata ca nici trenul Softransului nu merge prea repede pe liniile CFR-ului … in plus avem Softransul care ar trebui dezvoltat

  2. #2
    Junior
    Data de inscriere
     16-03-2015
    Locatie
     ploiesti
    Mesaje
    59

    vorbim discutii.vai de noi.de vorbe goale de asa zis proiecte in fapt hartii fara finalitate suntem satui.fapte nene nu vorbarie fara continut.

  3. #3
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     03-08-2006
    Locatie
     CV9
    Mesaje
    185

    Astia sunt prosti facuti gramada. In loc sa sustina fabrica locala Softronic sa nu plece si sa faca angajari aici, ei vorbesc cu chinezi, ca sunt si cunoscuti pentru seriozitate, salarii si calitatea produselor.
    In loc de chinezi mai bine ar ajuta fabricile locale sa se dezvolte. Deja a inceput si Dacia sa ameninte ca pleaca, atunci e clar ca Ford are bagajele si biletu de avion rezervate. Cale ferata pentru Softronic si Electroputere zero.

    Iar vorbesc astia ce vizseaza noaptea la fel si cu autostrada promisa de 7 ani si spitalu judetean.
    De fiecare data cand mai trece cate un ministru/prim-ministru prin oras se fac si autostrazi si fabrici si masini si trenuri, curge lapte si miere la ei in cap.

    Trenul international Sofia-Budapesta este nevoit sa fie tras de locomotiva diesel cu viteza de 20kmh de la Calafat la Craiova si astia vorbesc de trenuri rapide )

  4. #4
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    3792

    sa lase inginerii nostri sa produca.avem specialisti in domeniu

  5. #5
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    3674

    Totul arata bine pe hartie.. dar practica ne ucide incet incet..

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.