Craiova: Concert caritabil pentru Claudia, singurul caz de ”Miller Fisher” din România

Craiova: Concert caritabil pentru Claudia, singurul caz de ”Miller Fisher” din România

2.443
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Elevii Liceului de Artă “Marin Sorescu” organizează un concert caritabil pentru colega lor, Claudia Gabriela Poenaru
(foto), în vârstă de 16 ani, diagnosticată cu sindromul “Miller-Fisher”, o tulburare neurologică caracterizată prin tulburări de coordonare. Mai exact, boala atacă mușchii, iar Claudiei i-au fost afectați ochii. Concertul caritabil va avea loc în Vinerea Mare, pe 10 aprilie, la ora 17.00, în sala de spectacol a Liceului de Artă „Marin Sorescu”. Elevii au pregătit un program artistic de muzică uşoară şi muzică clasică, iar cei care vor să o ajute pe Claudia, pot face donaţii. Orice sumă este binevenită. Tinerii vor doar ca fata să se întoarcă la şcoală şi totul să revină la normalitate.

HPIM5756

 

Am aflat de la doamna dirigintă că a fost diagnosticată cu sindromul „Miller Fisher”. Noi nu ştiam ce este. Din câte am citit şi am înţeles de la mama ei, această boală atacă anumiţi muşchi din corp. Din păcate, ei i-a atacat ochii, a avut şi încă are momente de paralizie la ochi. I-au făcut un tratament, dar are episoade când vede dublu sau nu vede deloc. Trebuie să urmeze un tratament, care costă 200 milioane lei vechi. Am înţeles că medicamentele le vor lua din America, dar aici, în ţară, va fi tratată. A fost la Bucureşti, iar pe 1 aprilie au externat-o, este acasă. Au externat-o că nu au bani. Am înţeles că le-a dat şi Ministerul Sănătăţii 200 milioane lei vechi, spun colegii Claudiei.

 

Claudia este singurul caz din România care suferă de această boală. I s-au făcut diferite analize şi a beneficiat chiar de un tratament de 20.000 de lei, în Bucureşti. Acum, mai are nevoie de alţi 20.000 de lei pentru a-şi continua tratamentul. Părinţii nu dispun de aceşti bani. Adolescenta a fost externată pe 1 aprilie din spital, iar acum se află acasă, în Craiova. Potrivit colegilor săi, fata este plimbată prin spital, iar doctorii nu ştiu ce să îi facă. Li s-a spus  că şi dacă vor merge în altă ţară situaţia va fi aceeaşi.


Toţi colegii ei şi persoanele apropiate ei am venit cu iniţiativa să facem un concert pentru ea în care să fie şi muzică clasică şi muzică uşoară. Ştim cât de mult îi place această muzică. Mai ştim că din cauza acestei boli, Claudia are momente când se enervează şi nu are voie. Stă mai mult în casă. Ea a venit la şcoală când a ieşit din spital, dar nu a stat pentru că nu este încă vindecată. Doctorii au zis că nu va muri, o să-i treacă dar trebuie să facă acest tratament. Doamna dirigintă a spus să facem noi ceva pentru ea, să strângem bani, dar noi ne-am gândit să facem ceva mai mare, un concert în care să vină cât mai multă lume, să doneze. Fiecare părinte să se gândească cum ar fi să se afle în situaţia aceea. Nu doresc nimănui să treacă prin ce trec părinţii Claudiei. O să donăm şi noi, este colega noastră şi ne este dor de ea, mai spun colegii Claudiei.

Sursă informații: ediție.ro

 



2 COMENTARII

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    3796

    felicitari tinerilor.ne cerem scuze Claudia,dar statul roman nu mai are resurse.ai vazut cred ce este in Beciul domnesc.au luat tot nene acesti milogi.pentru tine nu a mai ramas nimic de ajutor.dar Dumnezeu se uita la tine prin ochii colegilor tai si Te va ajuta El

  2. #2
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    2658

    Frumos bravo lor

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.