S-au afişat posturile pentru anul şcolar 2012-2013

S-au afişat posturile pentru anul şcolar 2012-2013

901
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a afişat posturile didactice disponibile pentru anul şcolar 2012-2013: 1.002 norme şi fracţiuni de normă. Cele mai multe catedre sunt pentru învăţători: 140 de posturi titularizabile.  Acestea au fost create prin introducerea claselor pregătitoare la învăţământul primar. Concursul pentru ocuparea lor de suplinitori se va organiza, în acest an, pentru prima dată, la unităţile şcolare pe 2 august a.c., fiind reglementat după noile metodologii.

Prioritate au cazurile restrângerilor de activitate

Conform calendarului de mişcare a personalului didactic, până la ocuparea posturilor vacante sau rezervate prin concurs, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj va avea în sarcină să soluţioneze cu prioritate cererile cadrelor didactice intrate în restrângere de activitate (restructurate). 146 de dascăli sunt în această situaţie. În acest an se aplică însă noile metodologii.

„În perioada 16-22 februarie, cadrele didactice pot solicita consimţământul unităţilor de învăţământ care au catedre vacante în disciplina pe care aceste cadre didactice restructurate sunt titulare, urmând ca între 22 şi 27 februarie să fie analizate cererile la nivelul unităţilor de învăţământ, să se facă selecţia cadrului didactic care i se acordă consimţământul. Dascălii care nu au primit consimţământul la o unitate de învăţământ pot depune dosar şi cerere pentru evaluarea activităţii didactice la Inspectoratul Şcolar, începând cu 28 februarie. Şedinţele publice de repartizare a cadrelor didactice restrânse vor avea loc în zilele de 15-16 martie”, a precizat inspectorul şcolar general adjunct Cătălin Spiridon. După noile reguli, soluţionarea restrângerilor se va efectua în următoarea ordine: mai întâi cadrele didactice care au primit acordul unităţilor de învăţământ, apoi cadrele didactice care soluţionează în cadrul aceleaşi unităţi de învăţământ, iar la final cadrele didactice aflate în restrângere care se soluţionează în ordinea descrescătoare a punctajului pe fiecare disciplină în parte.

Primele titularizări se vor face până pe 21 martie

După etapa de restrângere a activităţii, prioritate la lista de posturi au suplinitorii care au participat în ultimii trei ani la concursul unic naţional şi au obţinut note peste 7. Aceştia pot solicita titularizarea în şcoala unde predau dacă există un post vacant, viabil pe minimum patru ani, care nu a fost ocupat la restrângere de activitate. Titularizarea se va face conform articolului 253 din Legea Educaţiei, printr-o cerere de transformare a contractului de muncă pe perioadă determinată în contract pe perioadă nelimitată. Solicitările se depun la unitatea de învăţământ unde îşi desfăşoară activitatea, până pe data de 21 martie.

Lista finală a posturilor care rămân disponibile după aceste etape va fi publicată pe 30 martie a.c. Aceste posturi vor fi puse la dispoziţia suplinitorilor. Spre deosebire de anii anteriori, de această dată concursurile vor fi organizate de unităţile şcolare. Managerii vor decide dacă se vor constitui în consorţii cu alte unităţi de învăţământ sau grupuri pe perioade limitate sau dacă vor organiza concurs la nivelul şcolii. Există, în schimb, doar o dată unică de susţinere a probei scrise: august. Candidaţii trebuie să aibă, înainte de a intra la proba scrisă, şi o inspecţie la clasă, care se va face în luna mai. Detaliile despre subiecte, dar şi despre cum se vor derula inspecţiile şcolare înainte de concurs se vor stabili în perioada următoare.

 

Sursa: cvlpress.ro



1 COMENTARIU

  1. #1
    Racer
    Data de inscriere
     22-12-2007
    Locatie
     Niciodata Stabil
    Mesaje
    788

    anu asta maia vem profi cu 3-4 care sa predea?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.