Autostrada Craiova-Pitești, pe lista de priorități în următorii 5-7 ani

Autostrada Craiova-Pitești, pe lista de priorități în următorii 5-7 ani

3.464
25
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Lista autostrăzilor considerate prioritare în următorii 5-7 ani, în cadrul Master Planului General de Transport (MPGT), include: Sibiu – Braşov, Braşov – Ploieşti, Piteşti-Craiova, Târgu Neamţ – Paşcani – Iaşi şi Borş – Suplacu de Barcău – Nădăşelu (lângă Cluj Napoca). Faţă de varianta iniţială, din Strategia de Implementare a dispărut autostrada Braşov – Bacău ca prioritate pentru viitorul apropiat, notează hotnews.ro.

 

Documentul care stabileşte prioritizarea proiectelor de infrastructură pentru anii ce urmează, a fost modificat astfel încât să ţină cont de observaţiile făcute de Comisia Europeană şi e gata să fie retransmis oficialilor europeni pentru aprobarea finală, mai arată sursa mai-sus citată. Lista de proiecte prioritare este uşor diferită faţă de prima varianta a Strategiei de Implementare adoptată de Guvern în martie.

 

Până în 2020 – perioada care se suprapune cu actualul exerciţiu financiar european, necesarul de bani pentru toate investiţiile propuse ajunge la circa 12,6 miliarde de euro (autostrăzi, drumuri expres, transregio şi euro-trans), conform calculelor finale din Master Plan. Din aceştia, circa 4,8 miliarde de euro ar veni din fonduri europene şi cofinanţările naţionale aferente acestora. Pentru restul, România ar trebui să apeleze la împrumuturi.

 

 



25 COMENTARII

  1. #21
    @#I
    De-al casei
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    478

    Bloguri și conturi au toți.
    Eu, spre deosebire de tine, nu fac parte din niciun partid și nici nu lucrez și nu am lucrat niciodată la stat sau pentru vreun partid politic.
    Nu am fost plătit niciodată de stat, de la bugetul statului, și nici de vreun partid or organizație. Or de ”servicii”. Nici înainte, nici în 89, nici după.
    Îți dai singur cu stângul în dreptul, pentru că toți au propagandă pe internet, din toate partidele, inclusiv PSD, și e dreptul tuturor.
    Ai o mentalitate învechită.
    Plus că nu m-am referit aici la abureli ca tine, ci la autostrăzile care sunt prevăzute in masterplan de 15 ani, deci nu mă refeream numai la PSD (deși PSD e catastrofa României, deși se poate spune că PSD = fostul PCR se regăsește în diferite proporții în toate partidele de după 1989 și căpușează la greu toată România).
    De autostrăzi e vorba în articol și de aburelile voastre cu autostrăzi imaginare, când, de fapt , nu se începe cu începutul, cu construirea drumurilor pentru care UE era de acord să dea bani pentru început. E o mare nebunie și hoție și minciună și manipulare națională, dar tu…ce să zici…Banii îți vin de la PSD, de la Dragnea, Ponta, Sârbu…Alde Rus, un mare incompetent și mincinos parazit – meclă de milițian pecerist.
    Ce vrei? Să vorbesc de Udrea? E la pușcărie. Am zis și de Băsescu și de toți , la timpul potrivit. Tu ai rămas obsedat și vezi numai ”băsiști” în jur.
    Dar, da, adevărul e că Băsescu a contribuit mult la reforma din Justiție și asta va continua. Sunt ridicați din toate partidele și se va ajunge și la rechini mult mai mari, stai liniștit. Se va ajunge și la ultimii slujbași. Asta e – viața merge înainte.
    În locul tău aș fi mai tăcut, mai discret.Mai rezervat. Habar nu ai ce se întâmplă.
    Voi încă nu realizați schimbările care se produc și încotro vor duce.

  2. #22
    Member
    Data de inscriere
     20-01-2015
    Mesaje
    207

    Zi de Johannis si de PNL daca ai curaj
    Nu inteleg de ce te tot dai fata mare, toata lumea a vazut cine esti .

  3. #23
    @#I
    De-al casei
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    485
    Citat Mesaj initiat de George Ionescu
    Zi de Johannis si de PNL daca ai curaj
    Nu inteleg de ce te tot dai fata mare, toata lumea a vazut cine esti .

    Când a fost cazul am zis de toți. Tu vrei să vorbim ca nebunii, să facem pomelnice.
    Tu nu vezi că articolele au anumite subiecte și cam totul este despre PSD pe la Craiova, de vreo 25 de ani, despre promisiuni mincinoase, despre ”realizări”.
    Ce să zic despre Iohannis? Că face trafic cu organe? Să scrie articole despre Iohannis și voi zice, dar până atunci profilul CVF este unul local = PCR-PSD.
    Degeaba încerci. N-ai dreptate și nu ești obiectiv, din mândrie, din interes, din dragoste – treaba ta.
    De Băsescu să zic? Am zis și am și exagerat uneori. Adevărul este că pe timpul lui Băsescu s-a făcut ce nu s-a făcut niciodată în România, în domeniul Justiției. Desigur, sunt multe de criticat la Băsescu, dar pe lângă Iliescu e ca oala ciobită pe lângă ciob.
    Ce dracului să spui bine de Iliescu , un pecerist stalinist? Despre mineriade? Telefoane la Moscova?
    Tu asta vrei, să vorbim sub un articol despre toate, ca la balamuc, la infinit.
    Tu ataci peste tot . Și, sincer, nu știu ce om ești. Te credeam numai un pesedist oarecare, dar ce m-a surprins e că ai atacat foarte tare atunci când am zis de Voiculescu , Iliescu și Năstase. Asta ridică multe semne de întrebare chiar și pentru un pesedist ca tine.
    Știi că mulți pesediști au votat Iohannis? Știi că cei mai mulți oameni au o simpatie naturală, ca să zic așa, pentru social-democrație?
    Ei bine, când o să fie PSD un partid social-democrat adevărat, cu social-democrați în el și care vor servi România, atunci să vii să mai discutăm. Când PSD, partid cu doctrină social-democrată, o să fie condus și populat de oameni decenți , nu de ciocoi miliardari, exponenți ai tipului de capitalism sălbatic, specific secolului XIX, atunci să vii să-mi spui mie și altor români despre social-democrație.
    Ponta și Dragnea sunt social-democrați?! Ei sunt multimilionari, iar 90% din români trăiesc de pe azi pe mâine. Niște croniști nenorociți, asta sunt.

  4. #24
    Member
    Data de inscriere
     20-01-2015
    Mesaje
    212

    O dai cotita acum ? Sau iti indulcesti declaratiile ? A ajuns cutitul la os ?

  5. #25
    @#I
    De-al casei
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    486
    Citat Mesaj initiat de George Ionescu
    O dai cotita acum ? Sau iti indulcesti declaratiile ? A ajuns cutitul la os ?

    Ești penibil. Puțin spus.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.