Craiova: Piața muncii în Europa 2020

Craiova: Piața muncii în Europa 2020

898
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,00)

Centrul de Informare Europe Direct Craiova, structură găzduită de Asociaţia „Mereu pentru Europa”, a organizat vineri, 10 aprilie a.c., la Sala de festivităţi a Liceului de artă Marin Sorescu din Craiova evenimentul ”Piața muncii în Europa 2020” pentru informarea și conștientizarea tinerilor cu privire la specificul pieței muncii în Uniunea Europeană pentru perioada 2014-2020 și oportunitățile de formare prin programe europene.

 

Invitatul special al acestei întâlniri a fost directorul EU Recruitment, University of Bedfordshire, Lal Joshi, care a prezentat oportunităţile de studiu de la Universitatea Bedfordshire şi de la instituţii similare din spaţiul comunitar, oferta academică şi de cercetare a Universităţii, regimul de burse şi deducerile aplicate studenţilor cu rezultate excepţionale, precum şi programul de mentoring în integrarea absolvenţilor pe piaţa muncii. Interlocutorul britanic a exprimat aprecierea faţă de studenţii români, subliniind că aceştia excelează prin rezultatele academice şi a punctat importanţa educaţiei dar, mai ales, a mobilităţilor internaţionale pentru pregătirea tinerilor în era globalizării, evidenţiindu-se obiectivele de cooperare din spaţiul comunitar. În cadrul întâlnirii cu tinerii care vor să-şi definească planul de carieră, un accent deosebit a fost pus pe dezvoltarea personală şi profesională, rolul acestora în modelarea şi modernizarea societăţii româneşti, specificul pieţei muncii în Uniunea Europeană pentru perioada 2014 – 2020, prezentarea Reţelei EURES, oportunităţile de formare în UE, oportunităţile oferite de România şi UK pe piaţa muncii.

 

La eveniment au participat cadre didactice, elevi şi studenţi craioveni de la Facultatea de automatică, calculatoare şi electronică, Facultatea Spiru Haret, CN Carol I, CN Fraţii Buzeşti, CN Elena Cuza, CNE Gh. Chiţu, CN Ştefan Odobleja,  Liceul Matei Basarab, Liceul Tehnologic George Bibescu, CT CD Neniţescu, Liceul Traian Vuia, Liceul Teoretic Tudor Arghezi, Liceul Tehnologic Dimitrie Filişanu, Liceul de Artă Marin Sorescu, Şcoala gimnazială Ion Ţuculescu, Şcoala gimnazială Mihai Viteazul. Aceştia au apreciat calitatea intervenţiilor, pragmatismul abordărilor şi referirile privind viitorul pieţei muncii din Uniunea Europeană. Discursurile au fost urmate de o sesiune interactivă de întrebări şi răspunsuri.

 

Evenimentul s-a înscris în seria de contacte şi întâlniri pe care Centrul de Informare Europe Direct Craiova le are în mod constant cu elevii şi studenţii pentru a-i pregăti pentru integrarea pe piața europeană a forței de muncă.

 

Foto: simbol

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.