Dolj: Peste 400 de copii săraci primesc susținere financiară să meargă la...

Dolj: Peste 400 de copii săraci primesc susținere financiară să meargă la grădiniță

994
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Copiii care provin din familii foarte sărace sunt sprijiniți să nu abandoneze grădinița printr-un proiect al Asociației OvidiuRo, care se desfășoară în parteneriat cu Consiliul Județean și cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj. Demarat în 2011 în comunitățile Amărăștii de Jos și Podari, în septembrie 2014 programul fost extins de la 2 la 6 comunități – Calopăr, Valea Stanciului, Cetate și Maglavit. Pe 14 aprilie, programul a fost extins la nivel național, de data aceasta printr-un parteneriat cu A​sociatia OvidiuRo, Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii.

 

În Dolj, prin proiectul ”Fiecare copil la grădiniță” 415 copii foarte saraci merg zilnic la gradinita, in 6 comunitati din judet. Cum programul a avut succes pe plan local, următorul pas, respectiv semnarea unui nou parteneriat cu cele două ministere, constă în impelemnatrea lui în toată țara. ”De peste cinci ani, programul Fiecare Copil în Grădiniţă şi-a dovedit eficienţa îmbunătăţind considerabil rata de înscriere la grădiniţă şi prezenţa zilnică a copiilor din familiile sărace. Ne vom implica, alături de Asociaţia OvidiuRo şi de colegii de la Ministerul Muncii, pentru a pregăti extinderea acetsui program la nivel naţional”, a declarat ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu.

 

„Promovarea incluziunii sociale şi combaterea sărăciei este un obiectiv fundamental pentru Guvernul Ponta. Vom sprijini demersurile societăţii civile care vin în sprijinul combaterii sărăciei în rândul copiilor. În acest sens, susţinem extinderea proiectului Fiecare Copil în Grădiniţă, dând astfel şanse copiilor aflaţi în dificultate de a avea acces la o educaţie normală”, a precizat ministrul Rovana Plumb.

 

„Faptul că două instituţii publice-cheie îşi declară susţinerea pentru implementarea programului Fiecare Copil în Grădiniţă la nivel naţional este un pas mare pentru toţi copiii săraci din România, care merită o şansă la educaţie şi la o viaţă mai bună. Ne bucurăm că, prin acest acord, putem continua colaborarea nu doar cu Ministerul Educaţiei, cu care suntem parteneri din 2010, ci şi cu Ministerul Muncii, cu care colaborăm pentru combaterea sărăciei”, a declarat Maria Gheorghiu, Asociaţia OvidiuRo.

 

Lansat de Asociaţia OvidiuRo şi Ministerul Educaţiei în 2010, programul Fiecare Copil în Grădiniţă stimulează părinţii să-şi aducă zilnic copiii la grădiniţă, oferindu-le tichete sociale în valoare de 50 de lei pe lună, condiţionate de prezenţa zilnică a copiilor la grădiniţă. Copiii se califică pentru program pe baza veniturilor familiei și a condiţiilor de trai. În prezent, FCG este implementat în 43 de comunităţi din 11 judeţe şi susţine 2.400 de copii. Programul şi-a demonstrat succesul prin creşterea spectaculoasă a numărului copiilor dezavantajaţi cu vârste cuprinse între 3 şi 5 ani înscrişi la grădiniţă şi a frecvenţei lor zilnice.

 

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.