Craiova: ”Dolju-n bucate” vine la Universitate

Craiova: ”Dolju-n bucate” vine la Universitate

1.650
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,00)

Vatra ţărănească se va face văzută marţi, la Universitate, în reportaje şi fotografii realizate în localităţile Dăbuleni şi Bârca, din Dolj, va fi pusă-n cântec popular şi-n bucate pregătite ca odinioară de gospodine din localităţile sus amintite. Va fi bucuria întâlnirii satului cu oraşul într-o secvenţă de viaţă tradiţională adusă aproape de tinerii care studiază sau sunt interesaţi de folclor, care poartă cu plăcere jeans şi ie şi savurează cu poftă bucate de găsit în satele Olteniei. De altfel, studente care fac parte din Cercul de folclor de la Litere şi susţin ateliere de creaţie la C.J.C.P.C.T. Dolj vor prezenta în expoziţia culinară preparate din părţile Gorjului şi judeţului Vâlcea. 

afis

 

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj şi Facultatea de Litere organizează marţi, 28 aprilie 2015, ora 11:00, o nouă ediţie a proiectului Dolju-n bucate, în holul central al Universităţii din Craiova.

 

Evenimentul este realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Dăbuleni, Primăriei şi Consiliului Local Bârca, Primăriei şi Căminului Cultural Giurgiţa, Căminului Cultural Pieleşti, Primăriei Calafat şi Bibliotecii Municipale – Filiala Calafat, Muzeului Olteniei, Alto Media, soliştilor Andreea Truică şi Liviu Olteanu (laureat al Festivalului Naţional “Maria Tănase”), ambii studenţi ai Facultăţii de Litere.

 

Evenimentul „Dolju-n bucate” implică și de această dată îndeosebi comunitatea locală, cetăţenii cu drag de autentic şi dor de satul tradiţional fiind primii susţinători ai proiectului.

 

Dolju-n bucate este o călătorie prin viaţa satului tradiţional doljean, ilustrată prin diversitate culinară şi poveştile protagoniştilor care refac tabloul reunirii familiei ţăranului autentic în jurul mesei, la care  fiecare îşi spune bucuriile sau necazurile.  



1 COMENTARIU

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    3832

    mda.nerecomandata celor aflati la dieta

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.