În numele culturii, Craiova ar trebui să ceară finanțare întregii Oltenii

În numele culturii, Craiova ar trebui să ceară finanțare întregii Oltenii

1.459
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Consilierii locali din Craiova au aprobat, în şedinţa de astăzi, suplimentarea bugetului alocat Asociaţiei Craiova Capitală Culturală Europeană (ACCCE) 2021 cu suma de 400.000 lei. O parte a aleșilor locali a cerut ca situația privind finanțarea acestei Asociații să fie clarificată, în condițiile în care, la începutul anului, edilul afirma că nu-i vor fi alocați bani de la bugetul local, ci se va miza pe sponsorizări. La rândul său, primarul a afirmat că ACCCE ar trebui să solicite banii de la toate județele, întrucât orașul candidează în numele întregii regiuni

 

 „Au apărut discuţii legate de deplasări, de publicitate. De aceea aş vrea să stabilim dacă dăm sau nu bani, pentru că în februarie am spus că nu mai alocăm nici un ban, ulterior am dat 400.000 lei, iar acum mai dăm 400.000 lei. Haideţi să ne hotărâm ce sumă trebuie, astfel încât să ştim cât trebuie alocat de la bugetul local pentru aceste acţiuni”, a afrimat consilierul independent Ionel Pană. La rândul său, primarul Craiovei Lia Olguţa Vasilescu a declarat că aleşii locali sunt „stăpâni pe decizie” privind finanţarea ACCCE 2021: „Nu e niciun fel de problemă dacă susţineţi sau nu susţineţi Asociaţia Craiova Capitală Culturală Europeană 2021”. Olguţa Vasilescu a mai spus că ACCCE 2021 ar trebui să se adreseze pentru finanţare tuturor judeţelor din Oltenia având în vedere că municipiul Craiova candidează împreună cu judeţele Olteniei. ”Ca să arătăm că susţinem obiectivele Asociaţiei, este obligatoriu să contribuim cu o sumă de bani. Şi, aşteptaţi-vă la situaţia în care vom câştiga acest titlu, că va trebui, la un moment dat, să stabilim şi un buget chiar pentru anul 2021. Şi să spunem cu ce sumă de bani va contribui comunitatea locală pentru anul 2021”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.



1 COMENTARIU

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     09-12-2006
    Mesaje
    427

    Ei, na! Eu mă cam îndoiesc că judetele vecine ştiu că municipiul Craiova candidează împreună cu ele. De fapt, aş îndrăzni să cred că li se cam fâlfâie de strădaniile Olgutei. De ce ar sustine Râmnicu Vâlcea sau Slatina candidatura Craiovei? Ce avantaj ar avea? In fond, ce face în general Craiova, ca şi capitală autointitulată a Olteniei, pentru oraşele astea? Păi, nimic. Atunci de ce contribuabilul din Vâlcea, Olt sau Mehedinti să dea bani pentru candidatura Craiovei? Or avea şi ei nevoie de altele, la ei in oraşe, de banii ăştia pe care îi cere Olguta.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.