Ajutoare pentru sinistraţi, din spatele gratiilor

Ajutoare pentru sinistraţi, din spatele gratiilor

339
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Impresionaţi de drama sinistraţilor, deţinuţii din închisorile craiovene au hotărât să dea o mână de ajutor celor care timp de câteva săptămâni au fost prizonieri ai zăpezii. La Penitenciarul de Minori şi Tineri, persoanele private de libertate au donat o parte din norma de hrană alocată pentru trei zile. La fel de solidari cu sinistraţii au fost şi salariaţii din cele trei penitenciare, aceştia contribuind cu sume de bani în cadrul unei campanii umanitare.

Având în vedere situaţia gravă în care se află sinistraţii din zonele afectate de căderile masive de zăpadă în mai multe regiuni ale ţării, salariaţii de la Penitenciarul de Minori şi Tineri au decis să organizeze o campanie umanitară de strângere de fonduri pentru achiziţionarea de alimente de bază şi semipreparate neperisabile. În urma demersului derulat timp de trei zile în penitenciar s-au strâns 2.200 de lei, din care s-au achiziţionat conserve, biscuiţi, zahăr şi orez. Şi persoanele private de libertate şi-au manifestat dorinţa de a contribui voluntar la efortul pentru ajutorarea sinistraţilor cu 10% din norma de hrană alocată în zilele de 14, 15 şi 16 februarie a.c.

Ieri, reprezentanţii închisorii au adus alimentele la Prefectura judeţului Dolj pentru a fi direcţionate acolo unde este nevoie. „Prin gesturile lor, personalul şi deţinuţii din Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova îşi exprimă solidaritatea cu semenii lor aflaţi în dificultate. Am adus zahăr, făină, conserve, biscuiţi şi ulei. În funcţie de urgenţele identificate de Prefectură, acestea vor ajunge la oamenii care au nevoie”, a declarat Daniel Barbu, purtător de cuvânt al Penitenciarului de Minori şi Tineri din Craiova.

De altfel, în aceste zile, deţinuţii de la Penitenciarul de Minori şi Tineri au fost prezenţi pe bază de voluntariat şi la acţiuni de deszăpezire în mai multe zone ale oraşului. Începând cu data de 6 februarie a.c., puşcăriaşii au dat zăpada din curtea grădiniţelor, şcolilor şi spitalelor craiovene.

400 de kilograme de alimente, colectate la Penitenciarul Craiova

O mână de ajutor a fost întinsă sinistraţilor şi de angajaţii de la Penitenciarului Craiova care s-au mobilizat pentru strângerea de ajutoare. Aceştia au contribuit atât prin donarea de alimente neperisabile, cât şi cu sume de bani, cu care s-au cumpărat, de asemenea, produse. Solidaritate faţă de cei afectaţi au arătat şi persoanele private de libertate custodiate de Penitenciarul Craiova, care şi-au manifestat de bună voie dorinţa de a participa la strângerea de ajutoare pentru sinistraţi. În total, s-au colectat aproximativ 400 kg de alimente, care, apoi, au fost transportate la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Oltenia, urmând să fie distribuite către zonele afectate. „Prin acţiunea comună a personalului şi a persoanelor private de libertate din Penitenciarul Craiova ne manifestăm solidaritatea faţă de sinistraţi şi sperăm că aceştia vor depăşi mai uşor această perioadă dificilă”, a precizat Cătălin Borleanu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Craiova.

Printre cei care au donat se numără şi deţinuţi

O campanie umanitară asemănătoare s-a derulat şi la Penitenciarul Pelendava din Craiova. Săptămâna aceasta, angajaţii au donat  sume de bani, din care s-au achiziţionat ulterior alimente neperisabile: zahăr, ulei, conserve din carne, făină, mălai, apă plată sau orez. La rândul lor, la această campanie de ajutorare, persoanele private de libertate au contribuit cu sume de bani din conturile proprii. Produsele achiziţionate din donaţiile personalului şi ale persoanelor aflate în detenţie au fost transportate la sediul Prefecturii Dolj, de unde vor fi distribuite sinistraţilor.

cvlpress.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.