Portul turistic Corabia va fi gata până la finele anului

Portul turistic Corabia va fi gata până la finele anului

2.196
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Construcția portului a început în toamna anului trecut, după ce în primăvara lui 2014 a fost semnat, la Craiova, contractul de finanțare pentru acest obiectiv. Astfel, Corabia va fi singura localitate dunăreană din Oltenia cu port turistic, în care navele de croazieră vor putea să acosteze pe malul românesc. Pe lângă platformele pentru acostarea amabarcațiunilor va avea și o faleză pentru promenadă.

 

Port Corabia

În prezent, lucrările de amenajare a Portului Turistic Corabia sunt în plină desfăşurare, iar autorităţile judeţene şi locale speră ca din toamnă portul să devină funcţional.. Proiectul pe fonduri europene are o valoare de aproximativ 15,4 milioane de lei. Prin amenajarea zonei Cap Amonte Port Corabia ca punct de acostare va fi posibil accesul turistilor pe Dunare.

 

Conform datelor ADR S-V Oltenia, practic, sunt efectuate lucrări pentru realizarea unui  bazin portuar pe amplasamentul situat peste iazul actual, cu mâl, din spatele digului existent al portului Corabia; lucrari de protectii la cele 3 laturi ale viitorului bazin; lucrari de amenajare, platforme adiacente acestui bazin, racordate la lucrarile existente;

Cetatea Sucidava Corabiarealizarea unui dig de dirijare, în amonte de bazin și racordat spre uscat cu viitoarele lucrari de amenajare a falezei orasului si de protectie a zonei de mal stang al Dunarii, adiacent terasei localitatii; lucrari de amenajari pentru puntile plutitoare ce se afla de-a lungul apei, cofrete de distributie energie electrica, platforme pentru protectia mediului si dotarea obiectivului cu retele de utilitati; lucrari de reabilitare a infrastructurilor portuare actuale din zona si din vecinatatea amplasamentului.

 

Atât autorităţile cât şi oamenii îşi pun speranţa că odată finalizate portul şi reabilitarea cetăţii Sucidava turiştii se vor arăta interesaţi să petreacă o parte a timpului liber în zonă. Există şi un itinerariu pe care aceştia l-ar putea parcurge: portul, Cetatea Sucidava (foto) (fântâna secretă, basilica, terma romană, poarta de intrare, podul lui Constantin cel Mare), plimbare pe Dunăre, pe partea bulgară, unde există şi Cetatea Ulpia Oescus.

 

 

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     20-01-2015
    Mesaje
    261

    foarte tare

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.