ITM Dolj: 23 de persoane descoperite fără contracte de muncă

ITM Dolj: 23 de persoane descoperite fără contracte de muncă

1.024
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

198 de angajatori de pe raza județului Dolj au fost verificați de inspectorii de muncă în cadrul acțiunilor din luna aprilie 2015. Pentru încălcarea prevederilor legale din domeniul relațiilor de muncă, au fost aplicate 22 sancțiuni contravenționale în valoare de 76.800 de lei – din care 30.000 lei pentru muncă fără forme legale -, iar pentru deficiențele constatate au fost trasate 202 de măsuri de remediere.

 

Conform datelor furnizate de ITM Dolj, organele de control au descoperit în timpul verificărilor cinci angajatori la care lucrau fără a avea forme legale de angajare 23 de persoane, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 30.000 lei. Pentru 3 din cei 5 angajatori inspectorii de muncă au făcut propuneri de cercetare penală pentru primirea la muncă a mai mult de 5 persoane fără încheierea de contracte individuale de muncă. De asemenea inspectorii de muncă au depistat 37 de persoane pentru care angajatorii nu au respectat termenul legal de transmitere a contractelor individuale de muncă în Revisal, fapte pentru care au aplicat 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 37.000 lei.

 

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă inspectorii de muncă au efectuat 170 de acțiuni de control în urma cărora au aplicat 133 sancțiuni contravenționale, din care 10 amenzi în valoare de 69.000 de lei. Totodată, pentru deficienţele constatate inspectorii de muncă au trasat 195 măsuri de remediere cu termene ferme de realizare, au dispus o sistare de activitate și oprirea din funcțiune a unui echipament de lucru.

 

Angajatorii au comunicat către I.T.M. Dolj 10 evenimente care vor fi încadrate sau nu ca accidente de muncă după finalizarea cercetărilor.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.