SCANDAL ÎN GERMANIA: Justiţia cere ridicarea imunităţii preşedintelui

SCANDAL ÎN GERMANIA: Justiţia cere ridicarea imunităţii preşedintelui

468
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Parchetul din Hanovra (nordul Germaniei) a anunţat joi că a cerut ridicarea imunităţii preşedintelui republicii, Christian Wulff, implicat de luni de zile într-un scandal privind acuzaţii de corupţie.

După o verificare exhaustivă a noilor documente şi evaluarea articolelor din presă, parchetul din Hanovra estimează că există fapte suficiente pentru suspiciuni de încălcări ale legii sau de beneficii de avantaje ale lui Wulff, a explicat într-un comunicat parchetul din capitala regiunii Saxonia inferioară. Parchetul nu poate lansa, însă, procedurile împotriva preşedintelui republicii dacă deputaţii Bundestag-ului (camera inferioară a Parlamentului) nu îi ridică imunitatea, scrie Mediafax.

Wulff este criticat aspru de la jumătatea lunii decembrie de presa germană care îl acuză de a fi profitat de poziţia sa de lider al guvernului din Saxonia inferioară pentru a obţine avantaje financiare diverse, încercând apoi să ascundă aceste afaceri. Preşedintele german a fost atacat fără menajamente pentru că a ascuns un împrumut, a profitat de vacanţe gratuite din partea unor oameni de afaceri bogaţi, iar apoi pentru că a încercat să facă presiuni asupra jurnaliştilor cu scopul de a împiedica publicarea informaţiilor.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.