Craiova: Zilele Educației Mecatronice 2015

Craiova: Zilele Educației Mecatronice 2015

1.054
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 4,00)

Universitatea din Craiova, Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova, Departamentul de Mecatronică și Robotică organizează, în perioada 13-16 mai 2015, Zilele Educației Mecatronice 2015. La acest eveniment vor participa studenţi din cadrul instituţiilor de învăţământ universitar, specializările de mecatronică şi robotică. Tinerii vor avea ocazia să dea frâu liber imaginaţiei în dezvoltarea, construirea şi programarea unor aplicaţii mecatronice ingenioase.

 

Manifestarea oferă studenților oportunitatea de a-şi extinde orizonturile prin intermediul sistemelor robotice şi mecatronice, promovând gândirea creativă, îmbunătăţind abilităţile de comunicare şi consolidând capacitatea de a dobândi noi cunoştinţe, relevante pentru educaţie. De asemenea, reuneşte tinerii într-un mediu competitiv pentru a le dezvolta creativitatea şi abilităţile practice, extinzând totodată viziunea tinerilor în domeniul ştiinţei şi tehnicii prin îmbunătăţirea procesului de învăţare, încurajându-i astfel în a deveni viitori ingineri, cercetători sau inventatori.

În cadrul Zilelor Educației Mecatronice 2015, studenţi, masteranzi şi doctoranzi vor participa la sesiuni de comunicări ştiintifice studenţeşti, sesiuni de realizări practice ale studenţior, dar și la  concursuri de mecatronică și roboţi. Vor participa cadre didactice şi studenţi din centrele universitare din Iaşi, Suceava, Braşov, Cluj, Bucureşti, Galaţi, Timişoara şi Craiova.

 

Festivitatea de deschidere va avea loc joi, 14 mai 2015, ora 10:00, în Sala Albastră a Universităţii din Craiova (Clădirea Centrală, str. A.I. Cuza, nr. 13), iar începând cu ora 11:00, vor avea loc următoarele manifestări:

–         Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice – Sala Albastră a Universităţii din Craiova.

–         Sesiunea de realizări studenţeşti ȋn domeniul mecatronicii – holul din faţa Sălii Albastre.

–         Concursul de mecatronică – Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică.

În data de 15 mai, începând cu ora 10:00, va avea loc proba de roboţi, în holul din faţa Sălii Albastre a Universităţii din Craiova.

Festivitatea de premiere va avea loc vineri, 16 mai, ora 16:00, în Săla Albastră a Universităţii din Craiova.

Cu acest prilej, va avea loc şi inaugurarea Platformei Naţionale de Mecatronică.

 

Manifestarea este dedicată ştiinţei şi tehnicii, dorind antrenarea unui număr cât mai mare de tineri din întreaga ţară, cu scopul de a le stimula şi dezvolta creativitatea şi spiritul inovativ în domeniul mecatronicii şi roboticii, domenii interdisciplinare generoase care reunesc în mod integrator domeniile automaticii, programării calculatoarelor, electronicii şi mecanicii.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.