Craiova: Accident simulat, pe Calea București

Craiova: Accident simulat, pe Calea București

1.381
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Un pieton care s-a angajat regulamentar să traverseze strada a fost accidentat de un conducător auto care nu a acordat prioritate de trecere, astăzi, pe Calea București din Craiova. Deși de data aceasta a fost vorba doar de un scenariu, în cadrul unei simulări, din nefericire asemenea evenimente rutiere au loc frecvent pe străzile din oraș și județ. Prin aceasta acţiune poliţiştii si studenţii medicinişti urmăresc conştientizarea participantilor la trafic cu privire la riscurile la care se expun daca nu adopta o conduita preventiva in trafic.

 

DSC_2729Poliţiştii rutieri împreună cu reprezentanţii Societatăţii Studentilor Medicinisti din Craiova (SSMC) şi voluntarii Filialei de Cruce Roşie Dolj au organizat, astăzi, la ora 12.00, pe Calea Bucuresti, o simulare a unui accident de circulaţie produs pe fondul neacordării de prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii.

 

De altfel, s-a avut în vedere şi sensibilizarea conducătorilor auto şi a pietonilor cu privire la consecinţele accidentelor rutiere produse în zona trecerilor de pietoni, având în vedere faptul că neacordarea de prioritate de către conducătorii auto pietonilor reprezintă una din principalele cauze generatoare de accidente în judeţul Dolj.

 

Activitatea s-a desfăşurat in cadrul proiectului “ROAD SAFETY” din cadrul  departamentului SCOPH al Societatii Studentilor Medicinisti Craiova ce isi propune desfasurarea unei campanii impotriva şofatului iresponsabil si initierea participantilor la circulatie in acordarea primului ajutor in cazul unor incidente in trafic.

 



3 COMENTARII

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    3814

    Din pacate unora dintre maimutici le intra pe o ureche si le iese pe cealalta..

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  2. #2
    Newcomer
    Data de inscriere
     30-10-2007
    Mesaje
    49

    Nu cred ca era nevoie de aceasta simulare. Din ultimele stiri, cred ca daca asteptau vreo juma de ora pe calea bucuresti, prindeau unul live .

  3. #3
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4345
    Citat Mesaj initiat de DrakeDemon
    Nu cred ca era nevoie de aceasta simulare. Din ultimele stiri, cred ca daca asteptau vreo juma de ora pe calea bucuresti, prindeau unul live .

    )))

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.