(Foto) Craiova: Ceremonie pentru Eroii neamului

(Foto) Craiova: Ceremonie pentru Eroii neamului

1.713
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Sărbătoarea națională în memoria celor căzuți de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului a fost marcată, astăzi, și la Craiova, în cimitirele Sineasca, Ungureni, Catolic, Evreiesc, la monumentul militarilor ruşi şi la placa de comemorare a militarilor polonezi. Veteranii de război și autoritățile au participat la ceremoniale militar-religioase și au depus coroane de flori. 

 

ziua eroilor sineasca 5La 2 mai 1995, Parlamentul României a adoptat o lege conform căreia Ziua Înălțării Domnului a fost declarată ”Ziua Eroilor”, pentru a omagia jertfa celor căzuți în luptă pentru libertatea și independența poporului român. Totodată, legea din 2003 privind regimul monumentelor și operelor comemorative de război a proclamat sărbătoarea Înălțării Domnului, drept Sărbătoare Națională a poporului român.

 

Instituţia Prefectului – Judeţul Dolj a organizat, astăzi, un ceremonial militar – religios la Cimitirul Sineasca din Craiova, dar și în cimitirele Ungureni, Catolic, Evreiesc, la monumentul militarilor ruşi şi la placa de comemorare a militarilor polonezi.

 

ziua eroilor sineasca 4

La ora 12:00 s-au tras clopotele în toate lăcașele de cult din Craiova, la Sineasca s-a intonat Imnul Național și a avut loc serviciul religios pentru cinstirea eroilor. veteranii de război, reprezentanții primăriei, consiliului județean și ai prefecturii au ținut alocauțiuni și au depus coroane de flori la Monumentul Independenței. Ceremonia s-a încheiat cu realizarea onorului și defilarea gărzii de onoare, acompaniată de muzici militare.

 

Foto: Cristi Militaru

 

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    3959

    traiti

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.