Craiova: ”Vrăjitorul din Oz”, în premieră, la Teatrul ”Colibri”

Craiova: ”Vrăjitorul din Oz”, în premieră, la Teatrul ”Colibri”

2.156
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Fabrica de poveşti electroCOLIBRI scoate la rampă o nouă producţie în premieră în repertoriul teatrului, Vrăjitorul din Oz, adaptare după L. Frank Baum, scenariul şi regia Cristian Mitescu, scenografia Eugenia Tărăşescu – Jianu, muzica Alexandru Berehoi, coregrafia Ionuţ Sergiu Anghel.

 

foto2 Vrajitorul din OzLuni, 1 iunie 2015, la ora 18:00, pornim în căutarea Oraşului de Smarald, cu Dorothy, Toto, Sperieciori, Omul de tinichea, cu Leul şi multe alte personaje de poveste, într-o aventură fantastică pe care suntem poftiţi de regizor s-o visăm în culori şi s-o trăim în ritm de musical, prin dialog, joc, dans şi cântec alături de actorii: Mugur Prisăcaru, Alis Ianoş, Cosmin Dolea, Emanuel Popescu, Daniel Mirea, Ionica Dobrescu, Rodica Prisăcaru, Adriana Ioncu, Alla Cebotari.

 

Actor păpuşar, regizor, scenarist, prezentator şi realizator de programe TV, Cristian Mitescu este şi fondatorul Companiei de teatru “Muschetarii” Bucureşti, prezentă în 2014 la prima ediţie a Festivalului “Puppets occupy street”, organizat de Teatrul Colibri Craiova. Din 2012, a semnat scenariul şi regia spectacolelor: “Gulliver”, “Pinocchio”, “Prinţ şi cerşetor”, “Punguţa cu doi bani”, “Spărgătorul de nuci”, “Povestea porcului” la Teatrul pentru copii şi tineret Constanţa. A jucat în spectacole regizate de Cristian Pepino (amintim Play Shakespeare, Lampa lui Alladin, Dragostea celor trei portocale – distins cu Premiul Still-Puck la Anima-Fest 2003), Silviu Purcărete (Cenuşăreasa), Radu Dinulescu (Max şi Moritz), Gabriel Apostol (Mica sirenă), Alexander Hausvater (Galaxia Svejk). Teatrul i-a adus în palmares distincţii multe, printre care Premiul pentru cel mai îndrăgit spectacol – Festivalul internaţional al Teatrelor de Păpuşi, Spania (Tolosa şi Sestao), Premiul pentru cel mai bun spectacol pentru copii  – Festivalul de Teatru Piatra Neamţ, ediţia a XX-a; Premiul de popularitate  – Festivalul Internaţional al Marionetelor Rosete Aranda Mexic 2006. Lista prezenţelor în festivalurile internaţionale se completează cu SUA, Columbia, Austria, Cehia, Germania etc. Cristian Mitescu excelează şi în televiziune. În 2014, emisiunea În curtea bunicilor, al cărui scenarist şi prezentator este la TVR2, a obţinut premiul APTR.

foto Vrajitorul din Oz

Cristian Mitescu a participat la realizarea şi a fost prezentatorul unor celebre emisiuni TV pentru copii, printre care Tip-Top Mini-Top, Kiki Riki Miki. Îl regăsim în Teatrul naţional radiofonic pentru copii, semnând scenariul şi regia mai multor piese: Întâmplări la Polul Nord, Cavalerul jucăriilor, Prinţul fermecat, Povestiri din junglă etc. A dublat personajul Doug Funnie din The new Doug – Walt Disney.

 

Cu o bibliotecă de premii pentru scenografii de teatru dramatic, teatru de păpuşi şi marionete, operă şi balet, din ţară şi din străinătate, apreciată pentru întreaga activitate, Eugenia Tărăşescu – Jianu fascinează în continuare prin originalitatea şi complexitatea creaţiilor care vin să împlinească regia şi jocul actoricesc, totul pentru cucerirea publicului în care copiii joacă un rol foarte important. La Craiova revine după ce, cu ani în urmă, realiza aici scenografia spectacolelor Dragostea celor trei portocale – regia Mona Chirilă, distins cu Premiul pentru estetica spectacolului la Festivalul Internaţional de la Subotica (1990) şi Motanul Încălţat  – regia Nicolov Perveli Vili, reprezentaţie a cărei scenografie se păstrează şi a fost adusă în scenă în Prietenii Motanului Încălţat, titlu aflat în repertoriul actual al Teatrului Colibri Craiova. Numele Eugeniei Tărăşescu – Jianu este strâns legat de Teatrul dramatic, cel de operă şi balet şi de Teatrul de păpuşi din Constanţa. A colaborat cu mari regizori ca Silviu Purcărete (Legendele atrizilor – spectacol de teatru antic jucat la ruinele Cetăţii Histria, Hecuba, Călina Făt-Frumos) , Oleg Danovski (Oedip Rege), Ion Maximilian (Isabele, trei caravele şi un mare mincinos), Alexa Visarion (Pescăruşul), Mona Chirilă (D’ale carnavalului, Slugă la doi stăpâni, Tinereţe fără bătrâneţe), Geo Berechet (Copilul din stele – Marele premiu la Festivalul Internaţional de la Zagreb 1972 şi la Festivalul internaţional de la Moscova 1978) etc. Este membră a Uniunii Teatrale din România şi a Uniunii Artiştilor Plastici din România. Anul trecut, la Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete Puck de la Cluj-Napoca, a fost distinsă cu Premiul pentru scenografie pentru Prinţesa Turandot, spectacol al Teatrului pentru Copii şi Tineret Ariel din Târgu Mureş.

afis Vrajitorul din Oz

Ionuţ Şergiu Anghel, coregraful spectacolului Vrăjitorul din Oz, este balerin la Opera Naţională Română Timişoara, profesor de dans contemporan, repertoriu individual, de ansamblu, dans clasic. Ipostaza de coregraf independent este legată de titluri ca Mahan – E.T.A- Hoffmann – Teatrul Barnberg, Povestea soldatului  – O.N.R. Timişoara, Tartuffe – Jazz balet la Teatrul Maghiar din Timişoara, Peter Pan  – spectacol de animaţie la Teatrul “Toma Caragiu” Ploieşti – Secţia Păpuşi. A interpretat roluri de ansamblu şi demi-solistice în spectacolele Operei Naţionale Române Timişoara: Don Quijote, Carmina Burana, Andante Allegro.

 

Alexandru Berehoi, creatorul muzicii reprezentaţiei Vrăjitorul din Oz, prin care punctează debutul său în teatru, este unul dintre compozitorii piesei Take me down, alături de Sergiu Gelu Ene, interpretată de Rallsa, calificată în finala selecţiei naţionale a concursului Eurovision 2011. A compus muzică de film, a cântat cu What’s UP, a făcut parte din distributia spectacolului “Dreamer’s Identity” – 2008, proiect născut în atelierul de teatru instrumental al Academiei ICon Arts.

 

Spectacolul Vrăjitorul din Oz se va juca şi în cadrul Zilelor Craiovei 2015, sâmbătă, 6 iunie, ora 18:00.

 

Biletele se pot procura de la Agenţia Teatrului “Colibri”, de luni până sâmbătă, între orele 10:00 – 13:00 şi 16:00 – 19:00, iar duminica, în intervalul 10:00 – 13:00. Preţ bilet premieră: 10 lei. Pentru celelalte reprezentaţii preţul biletului este 5 lei, 7 lei sau 10 lei, în funcţie de categoria locului.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.