AlamaHarp, un proiect unic în România

AlamaHarp, un proiect unic în România

550
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

O echipă minunată vă așteaptă miercuri 27 mai 2015, ora 19 la Muzeul de Artă. Un corn, o harpă, un recital al Roxanei Cherciu și Rozsalia Pataki și piese care necesită foarte mult studiu.

Nu există partituri scrise pentru un astfel de duo, pregătirea unui program durează mult, piesele au fost alese și după aceea au fost aranjate de Vasile Bordenciu. Edward Grieg, Gaetano Donizetti, Camille Saint Saens și George Gershwin alături de alți autori de muzică de mare prestigiu.

Roxana Cherciu este absolventă a “Liceului de Artă Marin Sorescu” din Craiova și în clasa a șaptea a ales să studieze un instrument predat de domnul Vasile Bordenciu, cornul. A urmat studiile superioare la “Academia de Muzica Gh. Dima” din Cluj Napoca, clasa prof.univ.dr. Alexandru Marc și în prezent este masterand în anul 2. A suținut recitaluri în cadrul festivalului “Craiova Muzicala” editia 40, alături de colegii din cvartetul de corni Carnix dar și ca invitat alături de Cvartetul Classic Brass.

 

Rozalia Pataki s-a născut la Reșița și de la vârsta de 10 ani a început studiul harpei, la Timisoara, cu doamna profesor Stella Dinulescu. A absolvit Facultatea de Muzica, din cadrul “Universitatii de Vest-Timisoara” sub îndrumarea doamnei profesor Stella Dinulescu și studii de master sub îndrumarea doamnei profesor univ. dr. Ștefana Gratiela Negrutiu, la Sectia de Muzica de cameră – Stilistică interpretativă (în cadrul Facultății de Muzică, Universitatea de Vest Timișoara). A susținut concerte solistice alături de “Filarmonica Banatul” din Timisoara, Orchestra Facultății de Muzică din Timișoara și “Filarmonica Oltenia” sub bagheta maeștrilor dirijori: Gheorghe Costin, Sabin Pautza, Modest Cichirdan și Theo Wolters.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    3989

    aici de ce lipsesc posturile?
    daca era Guta ho hoooooooo

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.