Craiova: Indemnizații revoltător de mari în CA-urile regiilor subordonate Primăriei

Craiova: Indemnizații revoltător de mari în CA-urile regiilor subordonate Primăriei

1.017
8
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Consilierul local Dan Cherciu (PNL) a cerut, astăzi, plafonarea indemnizațiilor reprezentanților Consiliului Local (CL) în Consiliile de Administrație (CA) ale regiilor subordonate primăriei. Acesta a motivat că cei care sunt delegați să reprezinte municipalitatea în cadrul lor ajung să fie remunerați cu sume cu mult peste salariile funcționarilor din primărie sau ale consilierilor locali. 

 

Potrivit alesului local, spre exemplu, un reprezentant în CA la RAADPFL Craiova primește lunar o indemnizație de peste 1.600 de lei, iar un reprezentant al CL peste 1.800 de lei. ”Nivelul acestor indemnizații, vă spun sincer, mi se pare revoltător de mare. Atâta vreme cât un reprezent în CA la RAADPFL are, înțeleg, o indemnizație undeva la peste 16 milioane de lei (vechi n.r.), un reprezentant al nostru în CA are indemnizație lunară de peste 18 milioane (lei vechi n.r.), în condițiile în care, la sfârșitul anului mai beneficiează de încă 50%, o astfel de persoană ajunge la venituri lunare undeva în jurul a 25 – 27 milioane (lei vechi n.r.), venituri care depășesc cu mult salariul pe care îl primește un funcționar din Primăria Craiova. Nu știu cum s-a ajuns la aceste niveluri”, a afirmat Cherciu.

 

El a mai spus că are informații potrivit cărora, ”la Compania de Apă Oltenia, respectivii reprezentanți nu se mulțumesc cu aceste venituri și au avut și alte pretenții”. ”Dacă e să compar acest nivel cu indemnizațiile pe care le obține un consilier local – precizez că nu vreau să spun că indemnizația unui consilier local este mică sau mare, o compar doar cu cea pe care o primește un reprezentant în CA – e de cinci ori mai mică decât primește un astfel de reprezentant”, a explicat consilierul local. Acesta a cerut ca, în perioada următoare, să fie găsită, la nivelul CL, ”o modalitatea prin care aceste indemnizații să fie plafonate la un nivel rezonabil, care să reflecte cu adevărat efortul pe care îl depun respectivii”. ”Dacă judecăm rezultatele financiare ale acestor regii, respectiv ale CAO, dacă e să le comparăm cu cele ale unei companii private, credeți-mă că în niciun caz indemnizația nu reflectă niște profituri care, în cele mai multe cazuri, sunt modice”, a opinat Cherciu.

 

Acesta a mai spus că, în mandatul trecut, această indemnizație era de 1% din salariul directorului. ”Acum, s-a ajuns undeva la 20%, ori acest lucru e nepermis. Cum primea înainte un reprezentant 20-30 de lei, cred că poate primi și în continuare venituri similare”, a conchis liberalul.

 

Primarul Craiovei l-a sfătuit pe consilier să redacteze chiar el un proiect de hotărâre în acest sens. ”Ar fi frumos să-l faceți dumneavoastră și cred că nu poate să vă acuze nimeni că e ilegal”, a spus Olguța Vasilescu.

 

La rândul său, administratorul orașului, Radu Preda, a venit cu câteva precizări, afirmând că indemnizația oamenilor în CA se face în baza legii, unde sunt prevăzute cuantumurile pe care le primesc. ”Oamenii aceia (reprezentanții municipalității delegați în CA-uri n.r.) sunt selectați în baza legii și retribuțiile lor sunt stabilite tot în baza legii, cu atât mai mult cu cât au criterii de performanță. În cazul în care nu le îndeplinesc, răspund. Așa cum au bonusuri dacă reușesc să îndeplinească toate cerințele, așa au și penalități în caz contrar. Din punct de vedere al unui fost director de regie, e anormal ca un om care gestionează 10-15 milioane de euro să vină să gestioneze asemenea sume pentru 30 de lei pe lună”, a spus Radu Preda.

 

Dan Cherciu a revenit spunând că se va interesa dacă indemnizațiile sunt prevăzute de lege și că nu e de acord cu argumentul legat de responsabilitatea pe care o au delegații, că gestionează sume mari de bani. ”Ar însemna că noi, consilierii, care avem pe mână sute de milioane de lei, ar însemna să plecăm acasă cu mulți bani și să fie cea mai bănoasă meserie meseria de consilier local”.

 

De altfel, consilierul Pavel Badea a intervenit pe explicațiile lui Radu Preda, apreciind că tragerea la răspundere a reprezentanților CL în CA-uri este relativă: ”dacă o să răspundă și ăștia de acum așa cum au răspuns și cei dinainte, făcând referire la ce s-a întâmplat la Termo (intrată în insolvență n.r.), e destul de trist”.

 

Ar fi preferabil să răspundă toți cei vinovați. Dacă nimeni nu a sesizat de atâția ani problema de la Termo, pe care am preluat-o cu 50 de milioane de euro datorie, înseamnă că cineva a greșit”, a intervenit și primarul Craiovei.

 



8 COMENTARII

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    2801

    Pai da ei au salari si indemnizati nesimtite si noi muritori?

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  2. #2
    @#I
    Senior Member
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    679
    Citat Mesaj initiat de alexandra1967
    Pai da ei au salari si indemnizati nesimtite si noi muritori?

    De ce te miri? Voi, muritorii (cum te numești tu însuți), votați așa. Chiar mai înainte ai votat într-un sondaj ca alocația copilului tău să fie egală cu cea a nepoților lui Țiriac, ca să nu-l discriminezi pe Țiriac. Ție nu cumva să-ți crească alocația pentru copil, pt că ar pierde-o nepoții miliardarilor și ar muri de foame. Înțelegi ce ai votat în sondaj?
    …Bre, oameni buni, asta votați , asta aveți! Viața e cum v-o doriți și cum v-o faceți singuri.

  3. #3
    De-al casei
    Data de inscriere
     20-01-2015
    Mesaje
    356

    Ce sa spun , astia de la PNL sunt suparati ca nu ajung la ciolan . Hai sictir cu PNL &PDL vostru , nu v-a ajuns cat ati furat pana acum 10 ani de zile tarisoara asta . Pe astia nu-i baga nimeni la puscarie ? Ca sunt niste imbuibati de bani .

  4. #4
    Newcomer
    Data de inscriere
     19-12-2014
    Mesaje
    47

    Foamea asta……fiecare trage pentru el!

  5. #5
    Newcomer
    Data de inscriere
     26-04-2011
    Mesaje
    29

    la 16 milioane doar indamnizatia este nesimtit de mult, dar acolo in consiliu este doar d-ul. Cherciu ? restul ce fac dorm ?

  6. #6
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    7700

    Un manager care administreaza un fond de 30 mil euro , mi se pare normal sa primeasca o retributie pe masura .

    Tel : 0768 32 22 23Y!M : senso13Facebook : Sport TrainersPerpetuum Mobile
  7. #7
    @#I
    Senior Member
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    685
    Citat Mesaj initiat de ana maria
    Un manager care administreaza un fond de 30 mil euro , mi se pare normal sa primeasca o retributie pe masura .

    Ce manageri, ce administrează reprezentanții unei primării în acele regii și ce rezultate au?

  8. #8
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    3977

    bataia copoilor pe ciolan

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.