ZILELE INFORMATICII – 40 DE ANI DE INFORMATICA LA UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA

ZILELE INFORMATICII – 40 DE ANI DE INFORMATICA LA UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA

802
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Departamentul de Informatica din cadrul Facultatii de Matematica si Stiinte ale Naturii sarbatoreste, in perioada 27-30 mai, 40 de ani de Informatica la Universitatea din Craiova. Sunt ani in care informatica de la Craiova s-a dezvoltat progresiv ajungand ca azi sa fie apreciata la nivel national si international atat prin valoarea stiintifica a cadrelor didactice cat si prin buna pregatire a absolventilor care lucreaza la firme IT de top din Romania si din diverse tari din Europa si America.

Evenimentul este marcat de o serie de activitati dintre care amintim: festivitatea de absolvire a  promotiei 2015, curs festiv sustinut de dr. Adrian Giurca (fost student si cadru didactic al departamentului de Informatica) – stabilit de mai multi ani in Germania la Universitatea din Cottbus, intalniri ale cadrelor didactice cu mediul preuniversitar format din profesori si elevi  premiati la concursurile de informatica, intalnire a membrilor departamentului cu reprezentanti ai firmelor de IT&C,  o sesiune nationala de comunicari stiintifice studentesti.

Asadar, evenimentul se adresează cadrelor didactice, cercetătorilor, studenţilor, elevilor si tuturor celor care fie lucreaza in domeniul informaticii fie se pregatesc sa devina viitori specialisti. Pe langa rolul aniversar, manifestarile organizate urmaresc  consolidarea relatiilor de colaborare atat cu invatamantul preuniversitar cat si cu beneficiarii muncii noastre: mediul IT. Departamentul de Informatică are un dialog permanent cu actorii importanţi din cele doua domenii de activitate dar de aceasta data cadrul in care vor avea loc discutiile cu privire la constientizarea rolului informaticii in dezvoltarea societatii actuale, care s-a transformat din una preponderant industriala in una informationala, va fi unul mult largit. Feedback-urile de la foştii noştri studenţi (profesori sau specialisti in firme IT) sunt foarte importante pentru noi, ajutandu-ne sa adaptam programele cursurilor in acord cu cerintele pietei muncii.

Prin sesiunea de comunicari stiintifice a studentilor (ajunsa la editia a 9-a) urmarim sa sprijinim si sa recompensam perseverenta, pasiunea si performanta studentilor cu aptitudini pentru cercetare.

Programul detaliat al activitatilor din cadrul “Zilelor Informaticii” poate fi consultat la adresele urmatoare: http://inf.ucv.ro sau http://stud.inf.ucv.ro/2015/05/aniversare-40-de-ani-de-informatica-la-universitatea-din-craiova/.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    3999

    indiferent de banii primiti afara,unii au dus „greul aici”,invatant pe tinerii nostri

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.