Olguța Vasilescu declară că a creat cele 20.000 de locuri de muncă....

Olguța Vasilescu declară că a creat cele 20.000 de locuri de muncă. Unde?!

5.612
64
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(8 voturi, media: 3,50)

Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a declarat, vinerea trecută, că și-a îndeplinit ”și ultima promisiune electorală” și anume că ”din 2012 până în prezent numărul locurilor de muncă nou create, atenţie, la Craiova, este de 20.000”. Afirmația a fost făcută în cadrul unei reuniuni a forurilor de conducere din PSD Dolj, desfășurată pe 29 mai a.c., la Filarmonica Oltenia. 

 

Ce-i drept, în campania electorală, candidatul Lia Olguța Vasilescu nu a spus niciodată în câți ani, cum, unde și în ce fel va crea 20.000 de locuri de muncă la Craiova. Așa că aberația electorală a devenit un fel de target în mandatul câștigat pentru perioada 2012-2016, pentru fraierii creduli, ”o ultimă promisiune de îndeplinit”, după cum a numit Vasilescu fabulația pe care le-a îndrugat-o și colegilor de partid, de parcă ei n-ar ști cum e cu politicienii…

 

«”Vorbeam azi cu cineva din presa care mi-a spus „v-aţi îndeplinit şi ultima promisiune electorală”. ITM a confirmat că din 2012 până în prezent numărul locurilor de muncă nou create, atenţie, la Craiova este de 20.000, ceea ce spune totul despre atragerea fondurilor europene în acest judeţ. Pentru că dacă a fost un sector care să se dezvolte extraordinar de bine în Craiova a fost cel al construcţiilor. Firmele de construcţii au avut de lucru. Au fost mulţi care au crezut că ceea ce am promis în campania electorală va rămâne doar pe fluturaş sau pe panourile electorale. Iată că nu a fost aşa. Sunt mulţi care fac joc de glezne şi se roagă că poate ne ia DNA-ul că au văzut că nu am scăzut în procente după alegerile prezidențiale, pe care, din păcate, candidatul nostru le-a pierdut, dar el a bătut în Craiova si in Dolj. Şi, de asemena, sunt mulţi care încă mai speră ca această echipă să se încaiere, să se spargă şi evetual să caştige altcineva. Se înşală şi de data aceasta”», a declarat Olguța Vasilescu, primarul Craiovei și președinte PSD Craiova, în fața colegilor de partid.

 

Revenind la statistici, iată ce date centralizate avea AJOFM Dolj în martie 2012, anul în care Vasilescu a venit la primărie, cu mențiunea că cifrele sunt pentru înreg județul: ”La sfârşitul lunii martie 2012, șomajul era de 8,71%, corespunzător unui număr de şomeri de 25.854 persoane, înregistrând un trend descrescător faţă de luna februarie 2012, când rata şomajului a fost 8,8%, corespunzătoare unui număr de şomeri de 26.125”.

 

La trei ani și o lună distanță, respectiv aprilie 2015, ”numărul şomerilor din judeţul Dolj, la sfârşitul lunii aprilie a.c., a fost de 26.548 de şomeri, cu o rată a şomajului de 9.13 %, de la 9,42% cât a fost la sfârşitul lunii martie a.c.”.

 

Or, crearea celor 20.000 de locuri de muncă s-ar fi văzut la nivelul întregului județ, chiar dacă Olguța le-ar fi creat în Craiova. Șomajul ar fi trebuit să scadă considerabil. Pe de altă parte, chiar dacă se construiește intens în Craiova, firmele tot nu ar fi putut angaja forță de muncă de nivelul miilor de oameni. Luând un exemplu, la Cartierul Chinezesc s-a anunțat că se va lucra și cu 1.000 de persoane, ceea ce e un număr foarte mare, însă este un exemplu singular.

 

În orice caz, promisiunea ”voi crea 20.000 de locuri de muncă” a prins foarte bine în rândul multor craioveni, care s-au grăbit să-i dea crezare, visând lapte și miere într-un oraș în care industria – singura care poate susține cu adevărat economia – e moartă. Cele 20.000 de locuri de muncă promise de primarul Vasilescu nu înseamnă nimic. Craiovenii o duc tot rău și nu se întrezărește vreo speranță de mai bine, în vreme ce politicul continuă să-și facă jocul sinistru fără să clipească.



64 COMENTARII

  1. #61
    @#I
    Senior Member
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    711
  2. #62
    De-al casei
    Data de inscriere
     20-01-2015
    Mesaje
    378

    Chiar nu eram curios sa vad poze cu tine

  3. #63
    Senior Member
    Data de inscriere
     09-02-2007
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    833

    Mi se pare mie sau doamna primar s-a mai ingrasat ?

    Padurea creste in 1000 de ani,iar focul o arde intr-o noapte!Ce facem pentru noi moare cu noi, ceea ce facem pentru altii, pentru lume, ramane nemuritor!
  4. #64
    Hater
    Data de inscriere
     20-01-2006
    Locatie
     Miserupia
    Mesaje
    6705

    E buhăită de la bautura

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.